2011.
július
04. 09:50

Asztalhoz ült a kormány a szakszervezetekkel

Címkék:
tüntetés, táblák Megkezdődött az egyeztetés a kormány és öt szakszervezet között hétfőn 8 órakor a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Többek között buszsofőrök, rendőrök tárgyalnak a nyugdíjrendszer, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj és az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról.

Megkezdődött az egyeztetés a kormány és öt szakszervezet között hétfőn 8 órakor a Nemzetgazdasági Minisztériumban – közölte az Inforádió. Egyeztetnek a nyugdíjrendszer, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj és az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról.

A tárgyalásokon az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ), a LIGA Szakszervezetek, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete vesz részt.

Az érdekképviseletek még június közepén kérték a miniszterelnöktől, hogy a sztrájkkövetelések kérdésében a kormány öt napon belül jelölje ki az egyeztető eljárásban részt vevő képviselőjét a sztrájktörvény megfelelő rendelkezése értelmében. Az egyeztetésen a kormánydelegációt Czomba Sándor, az Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára vezeti. A tárgyalásokon részt vesz a tárca két helyettes államtitkára, Kardkovács Kolos és Banai Péter Benő is, és jelen lesz Gáva Krisztián, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára is – olvasható a fidesz.hu-n.

Forrás: Orientpress

Vissza
2011.
július
01. 08:51

Forró ősz: 50 szakszervezet fogott össze a kormány ellen

Forró ősz: 50 szakszervezet fogott össze a kormány ellen Az akcióegység tagjai a munka világát érintő kedvezőtlen kormányzati döntések, az alkotmányos jogok elvesztése, a nyugdíj- és az érdekegyeztető rendszer totális szétverése ellen tiltakoznak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART