2012.
szeptember
21. 13:43

Átadták az Idősbarát önkormányzat díjakat

Címkék:
parlament Görbeháza, Gyula, Kerekegyháza, Miskolc, Szolnok és Vászoly kapta meg idén az Idősbarát önkormányzat díjat; az elismerést minden évben azok a települések nyerhetik el, melyek a legtöbbet tették az ott élő idősek anyagi, fizikai, lelki egészségéért, aktivitásuk megőrzéséért.

A Parlamentben rendezett pénteki ünnepélyes díjátadáson az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, mindazok akik szem előtt tartják az idősebbek érdekeit, hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fiatalabb generációk szemlélete megváltozzon az idősek életéről, az idősödésről.

Asztalosné Zupcsán Erika szerint az idősek sorsa a fiatalabb nemzedékek jövőjét jeleníti meg, nem mindegy tehát, hogy ők milyen jövőképpel rendelkeznek. A rendezvény alkalmából kiadott tájékoztató szerint a díjátadás elismerés, de példa és figyelemfelhívás más önkormányzatoknak is, mit és hogyan tehetnek az idősekért, hogy könnyebb legyen az életük és helyben is erősítsék a nemzedékek közti együttműködést. Jelezték azt is, az idei díjátadó jelentőségét az adja, hogy 2012 az Európai Unió által meghirdetett Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti együttműködés éve.

Az Idősbarát önkormányzati díjra minden évben bármely helyi önkormányzat pályázhat, ha alapfeladatán túl példaértékű kezdeményezéseket tesz az ott élő idősek érdekében, aktív tevékenységével elősegíti az időskorúak életminőségének javulását, helyi szervezeteinek működését, illetve hozzájárul szabadidős programjaik szervezéséhez, valamint a helyi közéletbe, annak alakításába széleskörűen bevonja az időseket, illetve szervezeteiket.

A parlamenti ünnepségen az Idősek (október 1-jei) világnapja alkalmából adták át a miniszteri szakmai elismeréseket és az Idősekért díjakat is.

Forrás: MTI/Jókor Tv

 

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART