2013.
augusztus
17. 10:10

Augusztus 20. - Keddre elromlik az idő

Címkék:
Front A négynapos hétvége első három napján igazi nyári idő várható, de a jelenlegi előrejelzések szerint augusztus 20-án több helyen viharos szél, záporok, akár heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt közölte: szombaton, vasárnap és hétfőn igazi nyári idő várható, sok napsütéssel és kánikulai meleggel. A legmelegebb várhatóan hétfőn lesz, akkor helyenként 35 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegő.

Hétfő délután, este azonban változás kezdődik az időjárásban: nyugat, északnyugat felől hidegfront közelíti meg az országot, emiatt a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és hétfő estétől ott már előfordulhat záporeső, zivatar.

A front fokozatosan kelet felé helyeződik, ugyanakkor mozgása várhatóan kissé lelassul a Kárpát-medence felett. Emiatt augusztus 20-án, kedden eleinte a keleti tájakon még lehetnek hosszabb napos időszakok, majd ott is egyre több lesz a felhő, és több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

A zivatarokat jégeső és helyenként nagy mennyiségű csapadék is kísérheti. A meteorológiai szolgálat azt írta: a jelenlegi számítások szerint - "nagy bizonytalanság mellett, a front erősségétől, érkezési idejétől és átvonulásától függően" - zivatarok, elsősorban a keleti és a középső országrészben, akár kedd este is lehetnek.

A helyenként viharossá fokozódó északi, északnyugati széllel hűvös levegő áramlik az ország fölé, kedden a hőmérséklet csúcsértéke 22 és 29 fok között alakul - írta a meteorológiai szolgálat.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART