2011.
április
02. 18:40

Az 5 legjobb öregedésgátló

Címkék:
gránátalma A legtöbb nő vagyonokat költ ránctalanító, és bőrfeszesítő krémekre, figyelmen kívül hagyva a természetes öregedésgátlókat, amelyek belülről fiatalítják a szervezetünket. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy a legegyszerűbb dolgok mennyire hatásosak lehetnek, pedig nem érdemes figyelmen kívül hagyni a természet adta lehetőségeket.

Hidratálás természetesen - az éltető víz
Az emberi szervezet legalapvetőbb kelléke a víz, fogyasztása elengedhetetlen. A vizet évszázadok óta használják szépítőszerként, tisztító, és hidratáló tulajdonsága lévén. Ha nem iszunk belőle eleget, a sejtek szinte azonnal öregedni kezdenek, ezért ajánlott naponta 2-2.5 literrel meginni.

A gránátalma óvja a bőrt
A gránátalma gazdag vitamintartalma miatt igen egészséges, sőt még abban is segít, hogy megvédje bőrünket az öregedéstől. Levében és magjában olyan összetevők találhatóak, amelyek óvják a bőrt a szabadgyökök negatív hatásaitól, és a szervezetet kollagén termelésre késztetik, amelyek lassítják a bőr öregedési folyamatait.

Lassítja az öregedést - Q10
A Q10 egy olyan enzim, amely a szervezet energiatermeléséhez elengedhetetlen, számos jótékony hatása mellett még az öregedést is lassítja. A szervezetünk 25-30 éves korunkig maga állítja elő, de egy bizonyos kor után csökken a termelődése, de külső forrásból, - mint a lazac, a tojás, vagy a szardínia - pótolni tudjuk.

Nemcsak szépít, hanem erősít is - zöld tea és mandula
A zöld tea nemcsak a fogyókúrázóknak kedvez, hanem az öregedés ellen is bevethetjük, hiszen a benne található polifenolok és antioxidánsok bizonyítottan lassítják a bőr öregedési folyamatait. Nem beszélve arról, hogy erősíti az immunrendszert és számos betegség ellen segít felvenni a harcot.

A mandulában található olajok belülről táplálják a bőrt, ezáltal lassítja a ráncok kialakulását. Vitamintartalmának köszönhető, hogy segít a betegségek leküzdésében és erősíti az idegeket, de arra figyeljünk, hogy natúr formában fogyasszuk, és napi pár szemnél ne együnk belőle többet, ugyanis nem éppen fogyókúrás étel.

Mielőtt a méregdrága kencékhez nyúlnánk, érdemes megpróbálkoznunk a természetes öregedésgátlókkal, hiszen bőrfiatalító hatásuk mellett akad bőven jótékony tulajdonságuk.

Forrás: FemCafé

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART