2009.
november
07. 10:02

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól

Címkék:
ablak Konyhaablakot vittek magukkal az egyik hiteltartozás miatt eladósodott családtól a behajtók, a nyugdíjas korú házaspár azóta fóliával védi magát a hidegtől.

Marika a Szent Borbála-kórház osztályvezető főnővére, férje nyugdíj mellett biztonsági őrként dolgozik. 2006-ban 3,9 millió forintnyi, svájci frank alapú hitelt vettek fel, emellett kezességet vállaltak egy ismerősüknek, aki nem tudta fizetni a tartozását. Mivel az ő törlesztését is a család jövedelméből vonta le a bank, nem tudták elkerülni a végrehajtást. Az 56 négyzetméteres lakást 2,8 millió forintért voltak kénytelenek eladni egy ingatlanforgalmazó cégnek, amely a szerződésükkel ellentétben már bérlőként sem akarja őket megtűrni. Néhány napja a behajtó cég emberei elvitték a lakásból a konyhaablakot.

Legközelebb már visszük a bejárati ajtót, és ideköltöztetünk valakit a másik szobába, aztán majd osztozhatnak a fürdőn, meg az összes többi helyiségen - az idős férfi elmondása szerint ezekkel a szavakkal fenyegették meg őket a behajtók.

Hidas János ügyvéd szerint már a lakás adásvételi szerződésének megkötése is törvénytelen volt, hiszen a család szorult helyzetével visszaélve vették rá őket annak az aláírására. Az ingatlan reális értéke 8 millió forint körüli, ezért a megjelölt 2,8 milliós vételár is teljesen aránytalan.

A család önkormányzati segítséget kért, Schmidt Csaba fideszes alpolgármester a saját fizetéséből állja az elvitt ablak pótlását, a közgyűlés pedig a bajba jutottak átmeneti krízisotthonának kialakítását tervezi.

Forrás:hírTV

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART