2013.
április
06. 10:49

Az Alzheimer-kór népbetegség lesz

Címkék:
depresszió Az Alzheimer-kór a jövő betegsége, hiszen ahogy öregszik a föld lakossága, úgy lesz egyre nagyobb arányú e kór előfordulása. A WHO tavaly szorgalmazta, hogy tekintsék közegészségügyi krízisnek a betegséget globális hatása miatt.

Az egészségügyi világszervezet felmérése szerint 2010 és 2050 között évente 16-17 millió új demens beteggel számolnak.Jelenleg 36 millió betegről tudnak, s így 2050-re 600 milliónál többen is lehetnek. A demencia egyébként nem az öregség hozománya, 70 százalékban az Alzheimer-kór okozza, amelynél viszont elsősorban magas életkor a kockázati tényező.Magyarországon ma 160 ezer beteg szenved Alzheimer-kórban.

Forrás: Mixonline

Vissza
2012.
szeptember
07. 05:23

Alzheimer-kór: újabb tévhit dől meg?

Alzheimer-kór: újabb tévhit dől meg? Egy népszerű étrendkiegészítő, a ginkgo biloba szedésével nem előzhető meg az Alzheimer-kór idősebb embereknél - állapították meg nagyszabású tanulmányukban francia kutatók.
Tovább
2010.
november
13. 16:17

Az Alzheimer-kór és tünetei

Az Alzheimer-kór és tünetei Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt, olyan mértékig, ami a normális napi életvitelt, önellátást is lehetetlenné teszi.
Tovább
2011.
június
25. 12:45

Az Alzheimer-kór is válságba sodorhatja a gazdaságot

Az Alzheimer-kór is válságba sodorhatja a gazdaságot A lakosság elöregedésével párhuzamosan egyre nagyobb súllyal nehezedik az Alzheimer-kór a világgazdaságra a következő években – figyelmeztettek szakértők egy amerikai kongresszusi meghallgatáson. Világszerte 24-36 millióan szenvednek a gyógyíthatatlan demenciában, és ez a szám 2050-re várhatóan eléri a 115 milliót – közölték a szakértők a képviselőház külügyi bizottságában tartott meghallgatáson.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART