2012.
június
10. 13:51

Az amerikai idősek szívesen neteznek

Címkék:
számítógépes nagyi A 65 évesnél idősebb amerikaiak többsége használja már az internetet legalább e-mailezésre - derül ki a Pew friss kutatásából.

A felmérés szerint az idősebb amerikaiak 53 százaléka szörfözik vagy levelezik a neten, valamivel több mint harmaduk (34%) pedig közösségi oldalakat is használ (18 százalékuk napi rendszerességgel) - írja a bizjournals.com.

Az évtizedek óta jelenlévő e-mailt használják a legnagyobb arányban, a 65 éves vagy annál idősebbek 86 százaléka (48 százalékuk naponta).

A kutatásból az is kiderült, hogy a szép korúak több mint kétharmadának (69%) van mobiltelefonja, ami komoly növekedés a két évvel korábbi 57 százalékhoz képest. Még a 76 évnél idősebbek körében is 56 százalékos a mobilpenetráció - két évvel ezelőtt 47 százalékon állt ez a mutató. A legidősebb generáció körében azonban a világháló használata még nem túl elterjedt: alig több mint harmaduk internetezik, otthoni szélessávú elérése pedig csak ötödüknek van.

Forrás: zipp.hu

Vissza
2012.
április
12. 10:40

Az internetezők kétharmada használja szórakozásra a világhálót

Az internetezők kétharmada használja szórakozásra a világhálót A magyar internetezők kétharmada szórakozás céljából használja az internetet, valamivel megelőzve ezzel a világ internetezőit, akiknek hattizedére jellemző ez - derül ki az Ipsos 24 országra kiterjedő, elmúlt negyedévről szóló felmérésének eredményeiből.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART