2011.
június
22. 13:10

Az emberek 54 százaléka egy fillért sem tesz félre

Címkék:
persely Nem bíznak a majdani állami nyugdíjuk vásárlóerejében a magyarok, de legtöbbjük mégsem képes félretenni nyugdíjas éveire - közölte az felmérése eredményét az Allianz Hungária.

Az Allianz Hungária megbízásából a GfK piackutató cég áprilisban ezer 15 évesnél idősebb férfit és nőt kérdezett meg az öngondoskodásról, megtakarítási szokásaikról. A kutatásból az is kiderült, hogy jelenleg Magyarországon a lakosság kevesebb mint felének van megtakarítása, amelynek a forintbetét mellett népszerű formája a forint alapú életbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár is.

A korcsoportokat vizsgálva elmondható, hogy minél idősebbek a válaszadók annál nagyobb arányban tettek már valamit öngondoskodásuk érdekében. A 15-29 évesek 69 százaléka, az 50 év felettiek 87 százaléka tett már lépéseket időskori anyagi biztonságuk megteremtése érdekében. Bár a válaszadók többsége egyet értett abban, hogy a jelenlegi helyzet nem kedvező megtakarítások képzésére, válaszaik alapján az emberek 46 százaléka tud havonta félretenni valamennyi pénzt, átlagosan a háztartás havi nettó jövedelmének 12 százalékát. A jövőt tekintve azonban az emberek harmada úgy gondolja, hogy kevesebbet tud majd megtakarítani a későbbiekben.

Az emberek jövőjükkel kapcsolatos aggodalmát és bizonytalanságát fejezi ki az is, hogy átlagosan havi 43 ezer forintra becsülték azt az összeget, amely elegendő lehet az öngondoskodáshoz. Az összeget magasabbra becsülik azok, akik nem tettek még semmit ennek érdekében - közölte az Allianz Hungária.

Forrás:Hírszerző

Vissza
2011.
február
28. 16:58

A magyarok fele napról-napra él

A magyarok fele napról-napra él Növekvő munkanélküliség jellemzi a magyar gazdaságot, a társadalom fele napról-napra él – derül ki a legfrissebb statisztikákból. Az áremelkedések, az egészségügy és a nyugdíjak foglalkoztatják leginkább a magyarokat.
Tovább
2011.
május
05. 11:51

Ez a tuti a nyugdíjas évekre? Kispénzűek is elkezdhetik...

Ez a tuti a nyugdíjas évekre? Kispénzűek is elkezdhetik... Akár a gondos szülők, akár a nyugdíjcélú megtakarítók számára is jó megoldás lehet aranyba fektetni pénzüket. Az értékálló nemesfém leginkább hosszútávú megtakarításként jöhet szóba, és akár már néhány tízezer forinttal is bele lehet vágni. A Pénzcentrum.hu Szalai Sándort, a befektetési aranyszámlákkal foglalkozó Solar Gold vezérigazgatóját kérdezte az arany által kínált lehetőségekről, a futamidőkről, a ballagási ajándékozásról, és természetesen a nemesfém hátrányairól is.
Tovább
2011.
február
15. 06:24

Mi magunk vagyunk a harmadik pillér

Mi magunk vagyunk a harmadik pillér Akár az állami nyugdíjalapot, akár a magánkasszákat választotta január végével a hazai járulékfizető lakosság, hosszútávon csak az egyéni öngondoskodás adhat kellő biztosítékot a valós értékű nyugdíjak előteremtésére – állítják szerkesztőségünknek küldött közleményükben a TakarékBank elemzői.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART