2011.
szeptember
22. 10:55

"Az emberek nem látják, hogy 40 év után lesz-e nyugdíjuk"

Címkék:
Székely Tamás (VDSZ) A társadalom láthatóan elfordul a politikától, a munkahelyeken egyre nagyobb a feszültség. A civil és a szakszervezeti szféra egyre erősödik - mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Klubrádióban.

"Szeptember 30-án, délután öt és fél hét között, Budapesten, a Nagy Imre szobornál az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület szervezésében társadalmi kerekasztal beszélgetés lesz független gondolkodók és civil szervezetek részvételével. Egy olyan zászlóbontás lesz, amelyből a szervezők országos mozgalmat szeretnének teremteni" - mondta Székely Tamás a Klubrádiónak.

A társadalom láthatóan elfordul a politikától, a munkahelyeken egyre nagyobb a feszültség, nem látják az emberek, hogy jövőre hogyan alakul a bérük, vagy hogy 40 év után lesz-e nyugdíjuk - sorolta a bajokat és egyben okokat Székely Tamás.

A civil szervezetek egyre inkább látják, hogy össze kell fogni, és ez lehetőséget ad arra, hogy a szakszervezetek is feladatot vállaljanak ebben – mondta az eseményhez csatlakozó Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Székely Tamás hangsúlyozta, cselekvésre van szükség, a társadalom ugyanis elfordult saját életének meghatározásától.

Ezt követően október elsején a Kossuth téren tüntetnek a szakszervezetek és a civilek a munkavállalói jogokért. Október 23-ára pedig az Egymillióan a Sajtószabadságért hirdetett tüntetést, amelyre mindazokat várják, akik a Fidesz rendszerével szemben fel akarnak lépni - tette hozzá a VDSZ elnöke.

Forrás: Hírszerző/Klubrádió

Vissza
2011.
április
13. 18:51

A rendőrök 40 százaléka elhagyná a pályát, ha szigorít a kormány

A rendőrök 40 százaléka elhagyná a pályát, ha szigorít a kormány A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) felmérése szerit a rendőrök 40 százaléka elhagyná a rendőri pályát, ha a kormány megvonja a nyugdíj korkedvezményt. A számokból kiderül, a hivatásos szolgálatban biztosan maradók aránya alig haladta meg a 15 százalékot.
Tovább
2011.
szeptember
16. 09:10

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást Megtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő sztrájk- és tüntetéssorozatát - tudatták a megmozdulás szervezői. A rendőrség szerint a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt.
Tovább
2011.
szeptember
08. 14:37

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet Nem lehet megengedni, hogy a frakciófegyelem mögé bújva ne vállaljanak felelősséget a politikusok.
Tovább
2011.
szeptember
08. 18:03

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A mintegy 70 szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tart és félpályás útlezárásokkal lassítja majd országszerte a közúti forgalmat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART