2013.
október
30. 21:57

Az emberek többsége az öngondoskodásban bízik

Címkék:
malacpersely Egy online kutatás szerint a megkérdezettek 90 százaléka gondolja úgy, hogy a jövőben felértékelődik az öngondoskodás szerepe. A megtakarítások fő célja a gyerekek támogatása és a kockázatos életeseményekre való felkészülés - derül ki az Aegon Befektetési Alapkezelő 13 ezer fő körében végzett felméréséből.

Az alapkezelő felmérését ismertető hétfői közlemény szerint a válaszadók 90 százaléka inkább az öngondoskodásban látja a jövőt, és mindössze 10 százalékuk értett egyet azzal az állítással, hogy az állami nyugdíj- és egészségügyi rendszer 30 év múlva is képes lesz ellátni a feladatát.

Az Aegon Alapkezelő szakértői szerint az eredmények azt mutatják: az elmúlt években hektikusan alakuló világgazdasági folyamatok mindenki számára világossá tették, hogy stabil jövőt kizárólag öngondoskodással, sok lábon álló hosszú távú megtakarításokkal lehet építeni.

A 40-49 év közöttieknél és az 50 év fölöttieknél a megtakarítások fő célja a gyerekek támogatása, 25 százalékuk jelölte meg ezt a választ. A fiatalabbaknál - 19-29, illetve 30-39 éves korcsoport - a lakásvásárlás- és felújítás célja dominál. A nyugdíj-előtakarékosságot a 40-49 közöttiek választották legnagyobb arányban, ennek a korcsoportnak 21 százaléka spórol a későbbi évekre.

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a megtakarítók többsége inkább hosszabb távú befektetésekben gondolkodik. A megkérdezettek 36 százaléka több mint egy évre köti le vagy fekteti be a pénzét.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART