2011.
július
31. 12:37

Az érintett nők 92 százaléka élt a lehetőséggel

Címkék:
Beszélgetés a padon Több mint 22 ezer nő élt a kedvezményes nyugdíjazás lehetőségével idén az első félévben. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint júniusig az érintettek több mint 92 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy 40 év munka után nyugdíjba mehet.

A Fidesz-KDNP tavaly, a kormányváltás után fogadta el a vonatkozó törvénymódosítást. A Nemzetgazdasági Minisztérium akkor még úgy becsülte, hogy a kedvezményes nyugdíjazási lehetőség 24 ezer nőt fog érinteni, és ha ezt háromnegyedük igénybe veszi, akkor ez az államnak 30-35 milliárd forintos kiadást jelent.

Forrás: HírTv

Vissza
2010.
november
11. 14:00

Döntött a kormány: a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak

Döntött a kormány: a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak Kedvezményes nyugdíjba vonulhat minden olyan nő, aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik - jelentette be a kormányszóvivő. A rendelkezés 2011-től érvényes. Nagy Anna hangsúlyozta: a munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött időszak is, vagyis amikor az érintett nő gyermekgondozással kapcsolatos ellátásokat kapott. Ennek több gyermek esetén a maximuma nyolc év. A 40 évbe a képzési idő - sem szakiskolai, sem felsőfokú - nem számít bele.
Tovább
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART