2011.
június
15. 16:51

Az európai ombudsmanhoz fordult az egyik rendőrszakszervezet

Címkék:
tüntetés, táblák Úgy vélik, alapvető emberi jogaik sérülnek a nyugdíjszabályok változásával, és azzal, hogy nem engedik őket demonstrálni. A szakszervezet ugyanis úgy tudja, hogy a teljes állományt berendelték holnapra.

Az Európai Bizottság alapvető jogokért felelős biztosához fordult a Független Rendőr Szakszervezet az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok jogainak védelmében. A szervezet egyidejűleg tiltakozik a hivatásos állomány alapvető emberi jogainak korlátozása ellen, mert a csütörtökre meghirdetett demonstráció idejére információjuk szerint a teljes állományt berendelték szolgálatteljesítésre.

Mint írták, Viviane Reding figyelmét felhívták arra is, hogy a kifogásolt szabályok alkotmányba foglalásával az Országgyűlés lényegében kizárta "a sikeres hazai jogérvényesítés lehetőségét", így jogorvoslatot a szabályozással érintett csaknem 600 ezer ember csak a nemzetközi szervezetektől remélhet.

A szervezet arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy információik szerint az "Országos Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el az ország egész területére kiterjedően a június 16-ra meghirdetett közös szakszervezeti demonstráció napjára".

Az intézkedés végrehajtása érdekében a szabadságon és betegállományban lévők kivételével a teljes hivatásos állományt berendelték szolgálatteljesítésre június 16-án reggel 7 órától június 17-én éjfélig.

Mint írták, az alkotmány minden magyar állampolgár számára biztosítja a békés gyülekezés jogát és a véleménynyilvánítás szabadságát. A rendőrség vezetése most e jogától is megfosztja a hivatásos állományt azáltal, hogy "véletlenül" éppen azon a napon rendeli el a teljes állomány igénybevételével járó akciót, amikor a szolgálati nyugdíjrendszer megszüntetése elleni tiltakozásuknak adnának hangot.

Az FRSZ magyarázatot vár az ORFK és a Belügyminisztérium vezetésétől is.

Forrás: Hír24

Vissza
2011.
június
02. 20:09

Bohócnak nézi Orbán a rendvédelmieket

Bohócnak nézi Orbán a rendvédelmieket A kormány elégedett, az érdekvédőket viszont sokként érte a hivatásosok életpályájáról és korkedvezményes nyugdíjról szóló kormányzati elképzelés. A mai tárgyaláson Orbán Viktor is részt vett, aki elutasította, hogy a két ügyet együtt tárgyalják.
Tovább
2011.
június
07. 10:35

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART