2009.
december
21. 11:11

Az idősebb férfiak jobb táncpartnerek!

Címkék:
öreg táncos Sokkal jobbnak tartják magukat a fiatalabb férfiaknál az idősebbek, legalábbis a táncparketten; a nők viszont koruk előrehaladtával egyre kevésbé bíznak tánctudásukban - derült ki egy brit tanulmányból.

Peter Lovatt, a Hertfordshire-i Egyetem pszichológusa online faggatta tánctudásukról a kutatásban részt vevőket, összesen 14 ezer válaszadót. Az eredményekből kitűnt, hogy 16 éves korukig a férfiak egyáltalán nem bíznak tudásukban, a kor előrehaladtával azonban egyre nő a hitük. A legjobb táncosoknak a 65 év feletti férfiak vallották magukat.

A nők esetében viszont pont fordítva alakul a "bizalmi index", ők 16 éves korukig tartják magukat jó táncosnak, 16 és 20 év között egyáltalán nem, majd azt követően 35 éves korukig ismét nő a tudásukba vetett bizalom. Az 55 és 65 év közöttieknél viszont újra visszatér a kishitűség.

Forrás: stop.hu

Vissza
2009.
december
04. 15:50

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor Jobban élvezik a munkát az emberek idősebb korukban, a pozitív hatás azonban sokkal erősebb a férfiaknál, mint a nőknél. A nagy-britanniai University of Portsmouth együttműködésben egy magán pszichológiai intézettel, az emberek életminőségét vizsgálta a munkában töltött évek során.
Tovább
2009.
november
21. 15:10

A tornagyakorlatok javítják az idősek életminőségét

A Journal of the American Geriatrics Society c. szaklapban megjelent tanulmány három program hatásosságát hasonlította össze, amelyeknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az idős betegek eséseinek számát és javítsák életminőségüket. Az eredmények alapján úgy tűnik, a testmozgás az a módszer, amely leghatékonyabban javít az idősek életminőségén.
Tovább
2009.
december
11. 13:54

A vörösbor gátolja az öregedést (is)

A vörösbor gátolja az öregedést (is) A minőségi vörösbor jó hatással lehet egyes betegségek megelőzésére, gyógyítására. Az aktuális kutatási eredményeket összegezték az idei Orvosi Bor-szimpoziumon Kőszegen és Szombathelyen, áll a Vas Népe csütörtöki számában.
Tovább
2009.
december
14. 10:50

Ez igen! 75 évesen is fuballozik

Ez igen! 75 évesen is fuballozik Nemcsak a húszéveseké a világ, még a futballpályán sem - tartja magáról a 75 esztendős Halász Miklós. A fiatalos győri nyugdíjas hetente kétszer jár el társaival kispályázni, s hol kapusként, hol mezőnyjátékosként lép parkettre a Jedlik-iskola tornacsarnokában.
Tovább
2009.
október
23. 21:04

Jó memória minden életkorban

Jó memória minden életkorban Nem kell beletörődnünk abba, hogy egyre több dolgot felejtünk el, hogy például nem találjuk a kulcsot, vagy nem tudjuk, miért jöttünk a boltba. Bármilyen korúak vagyunk is, tehetünk valamit azért, hogy jobb legyen az emlékezőképességünk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART