2009.
szeptember
29. 14:35

Az idősek ügyében egyetértenek a pártok

Címkék:
országgyűlés Az Országgyűlés 323 igen, 2 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta az Idősügyi Nemzeti Stratégiáról szóló javaslatot. A demográfiai előrejelzések alapján 2030-ban a 65 év felettiek száma eléri az 1.8 milliót, 2050-re pedig jóval meghaladja a 2 millió főt.

A stratégia hosszú távon kívánja biztosítani az idősödésre való időbeni és megfelelő felkészülést, hogy az idősek minél tovább tudjanak aktívak és függetlenek maradni. Fontos, hogy minden idős ember megfelelő szolgáltatásokhoz juthasson és biztonságban érezhesse magát.

Az elfogadott stratégia már azonnali intézkedéseket is tartalmaz, ilyen például a célzott kutatások megkezdése. Különösen nagy hangsúlyt kap az öngondoskodást választó idősek ellátásának felülvizsgálata, a piaci alapon működő nyugdíjasházakra vonatkozó szabályozás, és a személyes gondoskodásra vonatkozó szabályozás áttekintése.

Tervezik azt is, hogy összehangolják az egészségügyi és a szociális ellátásnak az időseket érintő határterületeit, szolgáltatásait.

(Gyorshír)

Vissza
2009.
október
01. 20:29

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket A beterjesztett költségvetés, a "Bajnai csomag" nem alkalmas arra, hogy hosszú távú idősügyi stratégiában lehessen gondolkodni - jelentette ki Iván László az Idősek Világnapján.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART