2012.
január
08. 21:33

Az IMF nem fog engedni

Christine Lagarde A jegybanktörvény lesz az egyik fő témája az IMF és a magyar küldöttség jövő heti tárgyalásainak - közölte az IMF főigazgatója Christine Lagarde a CNN honlapján a hét végén közzétett tévéinterjúban. "Nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot, de nem is állunk fel a tárgyalóasztaltól" - válaszolta a jegybanki függetlenség kérdésének fontosságára vonatokozó kérdésre.

 Az IMF főigazgatója aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az elfogadott törvények megfelelnek-e az uniós követelményeknek. "Megvizsgáljuk a kérdést. Tudom, hogy az Európai Bizottság is ezt teszi és bízom benne, hogy a magyar hatóságok is arra törekednek, hogy az elfogadott törvények megfeleljenek az uniós követelményeknek, különösen, ha a jegybank függetlenségéről van szó" - fogalmazott Lagarde.
Arra a kérdésre, hogy Magyarország kifut-e az időből az IMF főigazgatója elismerte, hogy az idő szorít ugyan, de hozzátette, hogy a jövő heti találkozó időzítése pont megfelelő.

Forrás: CNN

Vissza
2012.
január
07. 10:53

Mit vár Orbántól az IMF? Itt a lista

Mit vár Orbántól az IMF? Itt a lista Kiszivárgott az IMF jelentése, amiből kiderül: a magyar kormánynak mit kellene tennie, ha meg akar állapodni a pénzintézet segítségéről. A nem szokványos gazdaságpolitikát nyugdíjaznák.
Tovább
2012.
január
08. 19:17

Orbán: nem először szagolok lőporfüstöt

Orbán: nem először szagolok lőporfüstöt A miniszterelnök szerint eddig egyetlen olyan érv sem hangzott el a magyar gazdaságra vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban - így az új jegybanktörvényt illetően sem -, amely miatt a parlamentnek e törvények közül bármelyiket is módosítania kellene. A kormány azonban minden véleményre, meglátásra nyitott. "Részünkről semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak" - rögzítette Orbán Viktor az MTI-nek adott interjújában, amelyben kitért arra is, hogy válaszolt az amerikai külügyminiszter levelére. A kormányfő közölte azt is, nem lát okot kormányátalakításra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART