2011.
június
29. 03:15

Az ING Nyugdíjpénztár közzétette honlapján a reálhozamokat

Címkék:
ING Az ING Nyugdíjpénztár közzétette honlapján azoknak a reálhozamait, akik végig nála voltak tagok; a más pénztárból hozzá átlépők adatait legkésőbb június végéig dolgozzák fel, ehhez ugyanis az előző pénztár adatszolgáltatására is szükség van. Az első csoportba tartozóknak augusztusban átlagosan 101.544 forint reálhozamot fizet ki a pénztár - közölte az ING kedden.

Az ötszázezres visszalépő ügyfélkörből jelenleg közel négyszázezer tag tud tájékozódni reálhozamának összegéről, amelyet regisztráció nélkül, három személyes adat megadásával kérdezhetnek le a nyugdíjkassza közleménye szerint.
Az ING 513,6 milliárd forint tagi vagyont utalt át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak. A nem másik pénztárból átlépők teljes vagyona ebből 457,5 milliárd forintot tesz ki, ezen belül a tagdíjakból származó tőke 268,7 milliárd forint, a tagdíj-kiegészítések összege pedig 4,8 milliárd forint.
Ugyanezen csoportnál az átutalt vagyonból a pénztár által generált teljes hozam 165,9 milliárd forint, amelynek reálhozam-része 40,5 milliárd forint, így e tagi körnek átlagosan 101.544 forintot fog kifizetni az ING.

Minél korábban csatlakozott valaki a pénztárhoz, átlagosan annál nagyobb reálhozamra számíthat. Az 1998-ban csatlakozott tagok átlagosan 165 ezer, a 2002-ben csatlakozottak átlagosan 101 ezer, míg a 2006-ban csatlakozottak átlagosan 37 ezer forint reálhozamot kapnak majd.

A felhalmozott tőke nagysága szintén befolyásolja a kifizetendő reálhozamot. Akiknek a számláján 400-600 ezer forint közötti tőke halmozódott fel a rendszeres tagdíjakból (a tagdíj-kiegészítést nem számolva), átlagosan 75 ezer forint reálhozamra számíthatnak, míg 800 ezer-1 millió forint közötti tőkeösszeggel már 132 ezer, 1,3-1,5 milló forint közötti tőkeösszeggel pedig 204 ezer forint reálhozam várható átlagosan. A nem átlépők átlagosan 106 hónapot töltöttek el az ING Nyugdíjpénztárnál.
Az ING a magánnyugdíjpénztárában maradó 19.745 tag összesen közel ötvenmilliárd forintnyi nyugdíj-megtakarítását kezeli a továbbiakban is, azaz az egy főre jutó átlagvagyon 2,5 millió forint, míg az állami rendszerbe visszalépők esetében a tagonkénti átlagvagyon egymillió forint - közölte a kassza.

Forrás: Elemzésközpont

Vissza
2011.
február
23. 22:56

Magánkasszák: reálhozamra várva

Magánkasszák: reálhozamra várva Bonyolult számítások után derül majd ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők mekkora reálhozamra számíthatnak, az összeget pedig várhatóan május-júniustól vehetik fel, ha erről rendelkeznek – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Tovább
2011.
április
18. 08:52

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel A kormány pénteken benyújtott egy újabb törvénymódosító javaslatot, e szerint a pénztárak május 31-én jogosultak a visszalépő tag egyéni számláját három havi összeggel csökkenteni és azt a működési tartalék javára jóváírni. A maradékot szeptember 15-ig kell átutalniuk az alap pénzforgalmi számlájára.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
2011.
június
18. 07:08

Nyugdíjpénztár: sokan egyetlen fillére sem számíthatnak

Nyugdíjpénztár: sokan egyetlen fillére sem számíthatnak Sok a bizonytalanság a kötelező nyugdíjpénztári befizetések reálhozamával kapcsolatosan. Szakemberek óva intenek attól, hogy valaki előre elköltse, vagy elkötelezze magát a pontos összeg ismerete nélkül.
Tovább
2011.
június
09. 07:42

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú A legfrissebb felügyeleti adatok szerint a magánnyugdíjpénztárakba az idei első negyedévben a szankciók dacára majdnem négyszázan léptek újonnan be, a kasszák tagjaik vagyonát 64 milliárd forint feletti összeggel gyarapították, aminek túlnyomó többsége végül az államhoz kerül.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART