2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

mesterházy Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.

Mesterházy Attila közölte: az MSZP választási ígéreteiben kiemelt hangsúlyt kapnak majd a nyugdíjasok.

Kérdésre elmondta: több pont is szimpatikus számára a Tisztelet Társasága javaslataiból. Ezek közül példaként említette azt, mely szerint a fiatalok csak az után szerezhetnék meg diplomájukat, képesítésüket, ha előbb végeztek valamilyen közösségi munkát.

Arra a kérdésre, hogy jövőre jobb vagy rosszabb lesz-e a nyugdíjasoknak, Mesterházy Attila úgy reagált: erre nagyon nehéz egyértelmű választ adni. Egészen biztos, hogy a 2010-es év mindenkinek, így a nyugdíjasoknak is nehéz lesz Magyarországon. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte ez a korosztály az, amely "pontosan érti azt, hogy egy nehéz helyzetben az országnak kell áldozatokat hoznia".

Közölte, baloldali kormányként arra törekednek, hogy a nyugdíjas korosztálynak legyen a legkevésbé rossz a válság éveiben.

Szerdán Mesterházy Attila mellett - aki Korózs Lajossal, a
Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkárával érkezett a megbeszélésre - a Tisztelet Társasága elnöke konzultált az SZDSZ, valamint az MSZDP vezetőjével is. Schmuck Andor korábban az MTI kérdésére közölte: Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője arról tájékoztatta őt, hogy a párt vezetője nem ér rá a találkozóra.

Schmuck Andor hétfőn - miután megbeszélést folytatott a Centrum Párt és az MCF Roma Összefogás Pártja elnökével, valamint az MDF elnökhelyettesével - az MTI-nek azt mondta: a Tisztelet Társasága szeretné megismerni azoknak a pártoknak az elképzeléseit, amelyek az európai parlamenti választásokon indultak, ezért hívta konzultációra a pártok vezetőit.

A megbeszéléseken a társaság - amelynek 142 ezer tagja van - tájékoztatást ad a pártok képviselőinek saját pontjaikról is. Schmuck Andor hozzátette: január közepén döntenek majd arról, hogy mely párt vagy pártok programját ajánlják a szépkorúak figyelmébe.

A Tisztelet Társasága a 2006-os választásokon öt képviselőt delegálhatott az MDF országos listájára.

Forrás: hirextra

Vissza
2009.
október
01. 20:29

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket A beterjesztett költségvetés, a "Bajnai csomag" nem alkalmas arra, hogy hosszú távú idősügyi stratégiában lehessen gondolkodni - jelentette ki Iván László az Idősek Világnapján.
Tovább
2009.
szeptember
29. 14:35

Az idősek ügyében egyetértenek a pártok

Az idősek ügyében egyetértenek a pártok Az Országgyűlés 323 igen, 2 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta az Idősügyi Nemzeti Stratégiáról szóló javaslatot. A demográfiai előrejelzések alapján 2030-ban a 65 év felettiek száma eléri az 1.8 milliót, 2050-re pedig jóval meghaladja a 2 millió főt.
Tovább
2009.
november
03. 09:02

Generációs ellentét alakult ki Kelet-Európában politikai ügyekben

Generációs ellentét alakult ki Kelet-Európában politikai ügyekben Azok, akik nem sokkal a berlini fal eltűnése előtt vagy után születtek, feltűnően nagyobb arányban fogadják el a többpárti politikai rendszer és a piacgazdaság felé tett lépéseket, mint az idősebb generációk.
Tovább
2009.
december
31. 09:17

Jó lesz-e a nyugdíjasoknak?

Jó lesz-e a nyugdíjasoknak? Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerint jövőre javul a nyugdíjasok helyzete. A Fidesz szerint aki ilyet állít, annak vagy fogalma sincs az idősek helyzetéről, vagy hazudik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART