2011.
június
07. 17:34

Az MSZP Schmitthez fordul nyugdíjügyben

Címkék:
mszp logó A szocialisták keddi közleményükben felszólították a kormányt, "helyezze hatályon kívül" a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális ellátássá alakítását lehetővé tévő, a parlament által hétfőn megszavazott alkotmánymódosítást; ellenkező esetben pedig Schmitt Pál köztársasági elnököt kérik fel arra, hogy ne "fogadja el" a jogszabályt.

Mint írják: az országnak békés építkezésre van szüksége, nem tönkretett életekre, sok százezer ember megalázására, ellehetetlenítésére, létbiztonságának veszélyeztetésére.

Az MSZP reagált Orbán Viktornak a TV2 Napló című műsorában vasárnap elhangzott szavaira is. A miniszterelnök azt mondta: az ország nem tudja elfogadni, ha azok, akik felesküdtek a rendre, füstbombákat dobálnak, vízcsapokat törnek le, túllépik a törvény által megengedett határokat és fenyegetőznek, ez azt jelenti, hogy dezertáltak, átálltak a rendetlenség oldalára.

A szocialisták szerint ezzel szemben a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosító javaslat lépte azt a határt, amely egy jogállamban átléphetetlen, az pedig "szimpla logikai ujjgyakorlat, hogy a jogtalansággal szembeni fellépés a jog talaján áll", s a nyugdíjkedvezmények megvonása ellen tiltakozó rendvédelmi dolgozók a rendet és a jogot védik azokkal szemben, akik sárba tiporják őket.

Forrás: hvg.hu

Vissza
2011.
június
06. 23:35

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak Bejött a papírforma: az Országgyűlés megszavazta, hogy a korhatár alatti nyugdíj csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, vagy akár meg is szüntethető.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART