2011.
augusztus
29. 13:03

Az MSZP Strasbourgig is elmegy a magán-nyugdíjpénztári törvény ügyében

Címkék:
korózs közeli Ha az Alkotmánybíróság (Ab) úgy dönt, hogy a megmaradt magán-nyugdíjpénztári tagok nem jogosultak az állami nyugdíjra, akkor az MSZP a strasbourgi bírósághoz fordul az ügyben.

Az Alkotmánybíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Korózs Lajos (MSZP) elmondta: az Ab többféleképpen is dönthet. Első esetként azt említette, hogy a testület teljes egészében megsemmisíti a törvényt. Elképzelhetőnek tartotta azt is, hogy a testület nem semmisíti meg teljes egészében a jogszabályt, de az a körülbelül százezer ember is jogosult lesz állami nyugdíjra, akik továbbra is magán-nyugdíjpénztári tagok maradtak.

Szavai szerint ebben az esetben a kormány vagy tudomásul veszi a döntést és ennek megfelelő törvényeket hoz vagy "belegondolni sem merek, hogy a kormány az egészről nem vesz tudomást és még a meglévő százezer tag magánnyugdíjpénztári megtakarítását is elveszi".

Utolsó variációként azt említette, hogy az Ab minden az üggyel kapcsolatos beadványt "elmeszel" és a magánpénztári tagok nem lesznek jogosultak az állami nyugdíjra. Kijelentette, hogy ebben az esetben a szocialisták Strasbourghoz fordulnak.

Sereg András, az Ab sajtófőnöke a múlt héten az MTI-nek elmondta: a testület hétfőn másodszor tárgyal magánnyugdíjpénztárral kapcsolatos határozattervezetről, azt a nyári szünet előtti utolsó ülésén, július 12-én már egyszer megtárgyalta.

Az Ab társadalombiztosítási nyugellátásáról, illetve a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvények egyes rendelkezéseinek esetleges alkotmányellenességét vizsgálja.

Forrás: Hirado.hu

Vissza
2011.
augusztus
28. 12:19

Nyugdíjkérdés: akár már hétfőn dönthet az AB

Nyugdíjkérdés: akár már hétfőn dönthet az AB Augusztus 29-én, hétfőn ül össze először a nyári szünet után az Alkotmánybíróság (Ab), amely napirendjén szerepel a magánnyugdíjpénztár-ügy.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART