2013.
január
10. 16:43

Az ONYF tartja nyilván a magán-nyugdíjpénztári egyéni adatokat

Címkék:
nyugdíjfolyósító A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) január 15-ig átadja a magán-nyugdíjpénztári tagok egyedi adatait az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak (ONYF).

A változás hátterében az áll, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok (ideértve a társadalombiztosítási nyugellátási rendszerbe visszalépett személyeket is) tagsági jogviszony adatait, a tagdíjbevallás és -befizetés adatait és egyéni számlaegyenleg adatait tartalmazó központi nyilvántartás (az úgynevezett pénztárak központi nyilvántartása) vezetése már nem tartozik a PSZÁF feladatkörébe a magánnyugdíjról és a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvény 2013. január 1-jétől hatályos rendelkezései alapján.

A felügyeletnek az adatokkal kapcsolatos információnyújtó szolgáltatása (mind az ügyfélszolgáltatásnál, mind levélben, mind az Ügyfélkapu rendszerben) a nyilvántartás vezetésével egyidejűleg megszűnt. Az érdeklődő polgárok kérdéseikkel az ONYF ügyfélszolgálatához fordulhatnak, a főigazgatóság honlapján közzétett elérhetőségeken.

A magán-nyugdíjpénztárak felügyeletét és ellenőrzését továbbra is a PSZÁF látja el.

Szeptember végén 11 magánnyugdíjpénztár volt, közülük azonban 4 végelszámolás vagy beolvadás alatt állt. A magánkasszáknak szeptember végén 72 347 tagjuk volt.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART