2011.
június
11. 16:27

Az öreg sírköves-kaszás csak nem nyugszik

Címkék:
kaszás nyugdíjas Manapság lassan már maga az mutatványnak számít, hogy valaki közúti forgalomba merészkedjen biciklivel, s élve megússza. Nos, Farkas Árpád ennél "kicsivel" többet is megtesz. Menet közben elhajítja a kormányt, mialatt több helyen is éles kaszák vannak felszerelve kerékpárjára.

Kaszákkal felszerelt kormány nélküli biciklikkel tette meg a Pécshez közeli Árpádtető és Mánfa közötti négy kilométeres utat Farkas Árpád nyugdíjas artista szombaton.


A Somogy megyei Hetesen lakó 72 éves férfi összesen tizenkét kaszát erősített két kerékpárjára. Az egyikre felpattant, a másikat maga mellé fogta, egy kaszát a szájába vett, és rendőri biztosítás mellett, 30 kilométeres óránkénti sebességgel tíz perc alatt érkezett meg a község határába.

Ámulatba ejtette a félreálló autósokat, ahogy legurult a kanyargós, lejtős úton, de mutatványa kis híján kudarcba fulladt, amikor a cél előtti utolsó kereszteződésben egy furgon kanyarodott elé. Farkas Árpádnak végül sikerült lelassítania és elkerülnie az ütközést.

Az artista az MTI-nek elmondta: 2007-ben ugyanezt az távot egy biciklivel és "csak" tizenegy kaszával, 2010-ben pedig már huszonegy kaszával tette meg. Tavaly a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program tiszteletére, ezúttal születésnapja alkalmából vállalkozott a hajmeresztő mutatványra.

Farkas Árpád szólt arról is, hogy hatéves kora óta amatőr artista és zsonglőr, pályafutása során rendszeresen fellépett kulturális rendezvényeken, szállodákban, különböző szórakoztató műsorokban. Legnagyobb attrakciója, hogy százötven poháron képes egyensúlyozni, miközben nyakában egy gyereket tart.

A jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy kaszákkal felszerelt kerékpárjával a Kékestetőről és egy kétezer méter magas svájci hegyről is szeretne lebiciklizni. Megjegyezte, családja félti ezektől a bemutatóktól, lánya már többször könyörgött neki, hogy ne csinálja többet, de ő ezt nem tudja megígérni neki.

Hangsúlyozta: amíg tud, újabb és újabb egyedi produkciókat mutat be, rekordokat állít fel, nehogy azokat Európában bárki utána csinálja. Nevetve megjegyezte, rekordjai megdöntésére lehet, hogy csak a rendkívül ügyes kínai artisták lesznek képesek.

Forrás: HajduPress

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART