2012.
december
01. 11:33

Az öregedéstől félnek a kínai nők

Címkék:
Baidu Pénztelenség, öregedés, egyedüllét, leggyakrabban ezektől félnek a kínaiak - derül ki a "kínai Google", a Baidu keresőóriás internetes adatbázisának elemzéséből.

Az interneten feltett kérdések és válaszok összesítéséből kitűnik, hogy a kínai férfiak leginkább a pénztelenségtől félnek, míg a nők az öregedéstől, illetve annak külsejükön is nyomot hagyó hatásától. A legnagyobb félelmek listáján a férfiak esetén még az impotencia, a feleség hűtlensége és az egyedüllét szerepel, de sokan említették a rossz döntéstől és a bukástól való félelmeket is. A férfiakéhoz hasonló problémák vezetik a nők listáját is, így az öregedés után ők a férj impotenciájától, házastársuk félrelépésétől és az egyedül maradástól tartanak leginkább, de a félelmek közt szerepel a visszautasítás, gyermekeik társaikkal szembeni alulmaradása is.

Érdekes módon a nők nem csupán az egyedülléttől, de a statisztikák alapján a férjhez menéstől is tartanak: mindössze 8 százalékuk nyilatkozott úgy, elrémiszti a szingliség, ugyanakkor 70 százalék fél a házasságtól, a férfiaknál ez az arány számottevően alacsonyabb, 30 százalékos.

A munka terén a férfiak leginkább attól tartanak, hogy rossz döntéseket hoznak, valamilyen nagyobb bajt csinálnak, illetve előrelépés helyett visszacsúsznak a vállalati ranglétrán. Munkájuk elvesztésétől a válaszadó férfiak mindössze 12 százaléka tart, a munkahelyen való berúgástól 3 százalék fél. A nők esetén a munkát illető félelmek listáját a család és a munka összeegyeztetésének kérdése vezeti, ezt a felmérésben résztvevők csaknem 40 százaléka problémának tartotta. Ugyancsak félnek a kínai nők attól, hogy munkahelyükön valamilyen nagyobb hibát ejtenek.

Az állatoktól való félelmek terén legtöbben, csaknem a válaszadók egyharmada a kígyókat jelölte meg legrémisztőbbként, egynegyedük az egerektől, míg 12 százalékuk a csirkéktől fél, a pókoktól a válaszadók egytizede tart - derül ki a Baidu adataiból.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
augusztus
19. 09:15

Kína felduzzasztja a nyugdíjprogramját

Kína felduzzasztja a nyugdíjprogramját Miközben a világ jelentős részén a nyugdíjrendszerek megkurtítására kényszerülnek a kormányok, a pekingi vezetés a kínai nyugdíjprogram bővítése mellett döntött − jelentette a Xinhuanet internetes portál. A 12. ötéves terv módosításával 2015-re minden vidéki és városi lakosra kiterjesztik a nyugdíjbiztosítást − jelentették be az államtanács (a kormány) ülése után.
Tovább
2012.
november
07. 09:07

Kínában nem jött be az "egykepolitika"

Kínában nem jött be az "egykepolitika" A népesség struktúrájának változásából adódó problémák komoly hatással lesznek Kína jövőbeni társadalmi, gazdasági fejlődésére, ezért az országnak újra kellene gondolnia családtervezési politikáját - javasolja friss tanulmányában a kínai kormány egyik háttérintézménye.
Tovább
2012.
október
14. 11:09

Kínát a reformok, Japánt a nők menthetik meg

Kínát a reformok, Japánt a nők menthetik meg A kínai gazdaság lassulása tartós maradhat, ha az új vezetés nem kezd bele a gazdaság szerkezeti átalakításába, a demográfiai és munkaerő-piaci folyamatok pedig egész Ázsia jövőjét alááshatják - hangzott el a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tokiói közgyűlésén rendezett vitafórumon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART