2013.
április
24. 11:44

Az országoknak maguknak kell tenniük az orvoselvándorlás ellen

Andor László Ha az Európai Unió keleti országai úgy érzik, hogy az egészségügyi ellátórendszerüket veszélyezteti az orvosok elvándorlása, nekik kell megtalálniuk a megoldásokat - jelentette ki egy keddi kolozsvári fórumon Andor László foglalkoztatásügyi EU-biztos.

"Az orvosokat is megilleti annak a joga, hogy az Európai Unión belül oda menjenek dolgozni, ahová akarnak. Ha egy ország vagy egy önkormányzat úgy érzi, hogy veszélybe kerül az egészségügyi ellátórendszere, önmagának kell megtalálnia a megfelelő stratégiákat, például a jobb bérezéssel" - jelentette ki Andor László.

Az Európai Bizottság foglalkoztatási kérdésekben illetékes tagja a Kolozsvári Kereskedelmi és Iparkamaránál tartott előadást az Európai Unió foglalkoztatáspolitikájáról, és válaszolt a jelen lévő üzletemberek és a sajtó kérdéseire.

A biztos - szintén kérdésre válaszolva - kijelentette, hogy több beszélgetést is folytatott a brit hatóságokkal a román és a bolgár munkaerő bevándorlását elutasító brit kampány kapcsán. Úgy vélekedett, Nagy Britanniában eltúlzott adatok jelentek meg arról, hogy a munkaerőpiac romániai és bulgáriai munkavállalók számára történő 2014-es megnyitásának milyen hatásai lehetnek. Andor László reményét fejezte ki, hogy a szigetország végül nem gördít akadályokat a kelet-európai munkavállalók szabad mozgása elé.

Andor László Kolozsváron a megye és a város elöljáróival folytatott megbeszéléseket, majd a Babes-Bolyai Tudományegyetemen tartott előadást.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART