2011.
augusztus
06. 09:04

Az OTP pénztár újraszámolja a reálhozamot

Címkék:
OTP fiók 680 visszalépő tag reálhozamát számolja újra az OTP nyugdíjpénztára. A közlemény szerint ez azon átlépő tagoknál szükséges, akik korábban többször magánnyugdíjpénztárat váltottak, és az átadó pénztáraktól - a kifizetés kezdő időpontjáig - nem érkezett meg a reálhozam kiszámítására vonatkozó adatszolgáltatás.

A kifizetés csúszása csak az említett tagokat érinti, az OTP közleménye szerint a többi, mintegy 730 ezer visszalépő reálhozamát a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljesítik. Négy magánnyugdíjpénztárnál állítatta le a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a kifizetéseket, mert megállapítása szerint az átlépő tagoknál pontatlanul számoltak. A kifizetések újraszámolása mintegy 1.500 volt pénztártagot érint.

Forrás: Somogy Tv

Vissza
2011.
augusztus
04. 09:05

Újabb felügyeleti figyelmeztetés a nyugdíjpénztáraknak

Újabb felügyeleti figyelmeztetés a nyugdíjpénztáraknak Újabb elvárást fogalmazott meg a magánnyugdíjpénztárakkal szemben a felügyelet elnöke, aki a kasszákat levelében arra szólította fel, hogy a volt tagoknak járó kifizetésből csak a minimális, és ésszerűen indokolt költségeket vonják le.
Tovább
2011.
augusztus
04. 18:47

Újra kell számítani egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnál

Újra kell számítani egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnál Négy magánnyugdíjpénztárat csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett a felügyelet, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART