2011.
május
15. 20:57

Az új "Méltóságos Urak" és ellenségeik, a nyugdíjasok

Címkék:
tűzoltók tüntetnek A nyugállományba vonult rendvédelmisek "nem kívánnak a közmunkában robotoló polgártársaik munkafelügyelői lenni, mert ők a demokráciára és a jogállamra esküdtek fel és nem pedig egy politika diktatúrára" - reagált közleményben újabb szakszervezet, a rendvédelmi demonstrációk szervezésében jelentős szerepet vállalt Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a Lázár János - Balsai István féle alkotmánymódosító javaslatra.

A tűzoltók több más rendvédelmi szakszervezethez hasonlóan az öregségi nyugdíjkorhatárt el nem ért nyugdíjasok ellátásának megváltoztatására, illetve megszüntetésére lehetőséget adó alkotmánymódosítási javaslatot kifogásolja. Szerintük a két fideszes képviselő előterjesztésével megalázzák a magyar embereket. A jelenleg hatályos és a nemrég elfogadott alaptörvény is tiltja a visszamenőleges hatályú törvénykezést. Ugyanígy tiltja ezt az eljárást az Európai Unió is, a vonatkozó jogszabályokat idézik is közleményükben a tűzoltók.

A HTFSZ honlapján közzétett közleményében megelőlegezi a témában várható kormánypárti válaszokat is. Ilyen a kétharmados választási győzelemre való hivatkozás, illetve, hogy "az Alkotmánybíróság a népakarat ellen és Magyarország érdekei ellen döntött", vagy éppen a "Brüsszel nekik nem diktál", illetve, hogy "gazdasági szabadságharc folyik."

A közleményben következetesen "Méltóságos Urak" - nak szólított fideszes politikusokról kifejtik, hogy bár nem vállalnak azonosulást az 1945 utáni "kommunista" Alkotmánnyal, mégis "éppen úgy viselkednek, mint a kommunista diktátorok." - olvasható a közleményben.

A magyar nyugdíjasok a törvényesen megállapított nyugdíjukat kapják


A magyar állampolgárokat is megszólítják, mivel nézeteik szerint a kormányzó pártok ellenségei most a magyar nyugdíjasok, de felteszik a kérdést: ki lesz a következő ellenség, áldozat.

A magyar nyugdíjasok a törvényesen megállapított nyugdíjukat kapják, annak járulékait legalább 25 évig fizették. Ha ezt vissza lehet vonni, akkor megkérdőjeleződik a kormány szavahihetősége, hiszen nemrég még azt ígérte a most kormányon lévő Fidesz, hogy megvédik a nyugdíjakat. A közleményben idézik a szolgálati törvény preambulumát, amely elismeri a hivatásosok többlet - vállalásait és ez alapján a törvény rendelkezik cserébe bizonyos kedvezményekről, mint a szolgálati nyugdíj. A hivatásosok pedig, - mint írják az aktív és nyugállományú tűzoltók és 6000 HTFSZ tag nevében - "nem kívánnak a közmunkában robotoló polgártársaik munkafelügyelői lenni, mert ők a demokráciára és a jogállamra esküdtek fel és nem pedig egy politika diktatúrára!"

Forrás: MagyarOnline

Vissza
2011.
május
13. 16:55

Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat

 Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat "Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.
Tovább
2011.
május
13. 20:39

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk!

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk! Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása.
Tovább
2011.
május
15. 09:27

Még nagyobb sztrájk készül

Még nagyobb sztrájk készül Szakmai konzultációra hívja jövő hétre az MSZP a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy közösen megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos fideszes javaslatot. Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást.
Tovább
2011.
május
15. 13:37

Mi lesz velünk?

Mi lesz velünk? Nyílt hadüzenet. Út a szociális válság felé. Ebből öngyilkosságok is lehetnek. Csak három markáns vélemény a Fidesz friss alkotmánymódosító javaslatáról, amely szerint bárkitől elvehetik a nyugdíjat, ha 62 éves kora előtt ment nyugdíjba.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
2011.
május
15. 13:23

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek Perközösséget alakítanának nyugdíjas rendvédelmisek a szerzett jogaik elvétele elleni küzdelem részeként. A szerveződés az után indult a Facebook közösségi oldalon, hogy nyilvánosságra került a Lázár János és Balsai István fideszes képviselők által benyújtott alkotmány-módosítási javaslat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART