2011.
december
13. 10:51

Az új uniós tervezet válaszút elé állítja a vállalatokat

london Egy friss Európai Uniós javaslat szerint a vállalatok számára jelentősen megemelkedne a befizetés meghatározott nyugdíjprogramok fenntartása, az adminisztratív korlátok miatt sokan úgy dönthetnek, hogy meg is szüntetik ezeket a programokat - írja a Telegraph. Szakértők szerint a válság kiegészítve a szigorúbb szabályozással azt eredményezheti, hogy tömegesen zárják be a vállalatok a nyugdíjprogramokat. Egyes becslések szerint csak Angliában 300-400 ezer embert érinthet az intézkedés.

A statisztikák szerint jelenleg közel 2 millió brit fizet be a munkáltató által fenntartott szolgáltatás meghatározott (DB) nyugdíjprogramokba, ezek a programok arra szolgálnak, hogy jövedelem-kiegészítést nyújtsanak a nyugdíjban. A konstrukciók általában úgy működnek, hogy adott befizetésért cserébe egy fix helyettesítési rátát kap a foglalkoztatott, vagyis az utolsó év jövedelmének fix százalékát kapja meg a munkavállaló kezdőnyugdíjként.

Egy új EU-s javaslat szerint azonban ezeknek a konstrukcióknak a fenntartási költsége jelentősen emelkedne. A CBI és a Tower Watson felmérése szerint többek között ezért a következő két évben 50 százalékkal több vállalat készül arra, hogy a meglévő tagok számára a nyugdíjprogramokat megszüntesse. Jelenleg a vállalatok 29 százaléka a meglévő tagok számára már bezárta a DB nyugdíjprogramot, 2013-ban viszont ez az arány 43 százalék lesz.

Mindez azzal a következménnyel jár a szakértők szerint, 300-400 ezer ember arra lesz kényszerítve, hogy befizetés meghatározott nyugdíjprogramokban vegyen részt, vagyis olyan konstrukcióba menjen belel, ahol a befizetések jelentik a nyugdíj alapját. Steve Webb miniszter ennek kapcsán arra figyelmeztetett, hogy ha az új javaslat megvalósul az EU-ban, akkor az legalább 100 milliárd fontos extra költséget jelentene a brit vállalatok számára, ha a nyugdíjprogramjukat fenn akarják tartani.

Pontosan ezért több szervezet is felemelte a hangját a tervezet ellen. A CBI például azt emelte ki, hogy a tervezet kritikus időben tereli el a befektetéseket a vállalatoknál, az extra költségek pedig nem használnak a növekedés beindításának, vagy a munkahelyteremtésnek. Anglián kívül más országokban is kiütötte a biztosítékot a javaslat, már minden érintett felemelte a hangját, így a szakszervezetek, nyugdíjalapok, vállalatok, azonban eddig sikertelenül jártak.

Forrás: portfolio.hu

Vissza
2011.
június
27. 11:01

A brit tanárok is sztrájkolnak az átalakuló nyugdíjrendszer ellen

A brit tanárok is sztrájkolnak az átalakuló nyugdíjrendszer ellen A brit kormány fenntarthatóvá kívánja tenni a közalkalmazotti nyugdíjrendszert. Mintegy 750 ezer ember vonulhat utcára június 30-án Nagy-Britanniában.
Tovább
2010.
december
03. 23:19

Andor: az EU beleszólhat a tagállami nyugdíjrendszerekbe

Andor: az EU beleszólhat a tagállami nyugdíjrendszerekbe Az európai foglalkozás hirtelen bővülésére ugyan nem számít, de a költségvetési konszolidáció munkahelyekre gyakorolt esetleges negatív hatásától sem tart Andor László, a Bizottság magyar tagja, aki a BruxInfónak adott interjúban arra is figyelmeztet, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának a fenntarthatóságot kell javítania, ami nem feltétlenül igaz a tervezett magyar intézkedésekre.
Tovább
2011.
május
04. 15:43

Brit nyugdíjreform: a nyertesekből vesztesek lehetnek

Brit nyugdíjreform: a nyertesekből vesztesek lehetnek A brit kormány nyugdíjreformra készül, de a bemutatott tervezet vesztesekre és nyertesekre osztja a nyugdíjasokat - állítja egy elemző intézet. A Pension Policy Institute (PPI) politikától független, a nyugdíjakkal, nyugellátással foglalkozó szervezet, amely hosszú távon vizsgálja egyes döntések, tervezett változások hatásait. Most a brit kormány tervezett nyugdíjreformjával kapcsolatban fogalmaztak meg néhány megállapítást - írja a Financial Times.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART