2012.
június
16. 07:44

Bajban az Axa nyugdíjpénztár

Címkék:
AXA Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a rendőrség a gazdálkodás miatt az Axa nyugdíjpénztáránál.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: a két hete elrendelt feljelentéskiegészítés után hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást a XIII. kerületi rendőrkapitányság az Axa önkéntes és magánnyugdíjpénztár gazdálkodása miatt.

A Magyar Nemzet információja szerint az Axát érintő feljelentés egyik része felveti a hűtlen kezelés gyanúját, mivel a magánkassza úgy fizetett munkatársainak 55 millió forint összegű bónuszt a válság kirobbanását követő években, hogy eközben tagjainak – veszteséges működés mellett – negatív hozamokat produkált. Mivel a jutalmak egy részét a működési költségek terhére számolták el, csaknem 28 millió forint vagyoni kárt okoztak a pénztártagoknak – írta a penzcentrum.hu.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
augusztus
25. 14:24

Nyugdíjkasszák: egyetlenegy sem maradhat?

Nyugdíjkasszák: egyetlenegy sem maradhat? Egyelőre nem tudni, mi lehet a letétbe helyezett jogfenntartó nyilatkozatok jelentősége, amennyiben az Alkotmánybíróság a magánpénztáraknak kedvező döntést hoz. A jelenlegi keretek nem teszik lehetővé a magánnyugdíjpénztáraknak a biztonságos, hosszú távú működést.
Tovább
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
2011.
augusztus
09. 08:26

Nyugdíjpénztári számháború

Nyugdíjpénztári számháború – Számításaink szerint, amennyiben a jelenlegi nyugdíjpénztári vagyon összes befizetését a rendszer fennállása alatt magyar állampapírban helyezték volna el, akkor az most mintegy 3680 milliárdot érne, 700 milliárd forinttal többet az idei év március végi összesítésnél, amikor is 3160 milliárd forint volt a számlákon – jelentette ki hétfői, Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Ez egy átlagos munkavállalóra vetítve, aki a rendszer indulása óta fizetett, azt jelenti, hogy a számláján lévő teljes – hozammal együtt értendő – összeg 2,3 millió forint helyett 2,5 millió forint lenne.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART