2012.
augusztus
22. 11:03

Barátokra hallgatnak a nyugdíj előtt állók

Címkék:
Beszélgetés a padon Dönteni arról, hogy milyen módon teremtjük meg a nyugdíjas éveink anyagi biztonságát, nagyon felelősségteljes feladat. Ráadásul hacsak nem vagyunk pénzügyi szakemberek, nagyon nehéz is: kiválasztani azt a befektetési formát, amelyik a legkedvezőbb a számunkra, a legnagyobb hozamot biztosítja majd, és ahol a befektetett pénzünk a legnagyobb biztonságban van – nos, ezt mind szem előtt tartani, és kiválogatni az ajánlatok erdejéből, egyedül sokunknak nagyon nehezen megy. Éppen ezért sokan kérnek segítséget barátaiktól a döntés meghozatalában.

Hogy kinek a véleményére adnak a nyugdíj előtt állók a leginkább? A barátok és a rokonok tapasztalatai, tanácsai a legfontosabbak a számukra – derül ki egy nemrég készült felmérésből. A Magyarországon is tevékenykedő biztosítótársaság kilenc országot érintő, nemzetközi kutatása szerint a nyugdíjcélú befektetéseikkel kapcsolatos döntéseik meghozatala előtt a legtöbben – a válaszadók 60 százaléka – a családtagok és a rokon véleményét kérik ki.

A nemzetközi felmérés eredményeiből az is kiderült, hogy a második legfontosabbnak a banki és pénzügyi tanácsadók által nyújtott információkat tekintik: mindkettőt a válaszadók körülbelül 50 százaléka említette, mint fontos információforrást. Ettől az aránytól kissé eltér a magyar válaszadók véleménye: a magyar lakosság körében a banki tanácsadók elfogadottsága némileg alacsonyabb az átlagnál, 48,7 százalékos. A szakértő pénzügyi tanácsadók esetében viszont éppen ellentétes a tendencia: míg a kilenc ország összesített eredményei szerint a válaszadók 51,4 százaléka tekinti fontos információforrásnak a pénzügyi tanácsadókat, ennek aránya a magyar válaszadók körében 61,4 százalék volt.

Az eredményekből kiderül az is, hogy a leendő magyar nyugdíjasok a nemzetközi átlagnál jobban bíznak a biztosítók tanácsadóiban, illetve honlapjaiban is. A biztosítási ügynökök átlagos elfogadottsága az összes megkérdezett arányában 36, a magyaroknál viszont 39 százalék, ugyanez a biztosítók honlapjainál 35, illetve 45 százalék volt.

Nem szégyen tehát a segítségkérés, akár barátokról, akár szakemberekről van szó. Utóbbihoz oldalunkon is találsz segítséget, ha éppen megtakarítási formát választanál. Hidd el, megéri, már csak a „több szem többet lát” elv miatt is!

Forrás: Narancsjuice

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART