2010.
október
10. 18:19

Becsülve tisztelni az öregkort - rendezvények az idősek hónapjában

Címkék:
nyugdíjas találkozó Számos rendezvényen köszöntik az időseket ebben a hónapban országszerte. Néhány rendezvényről mi is beszámolunk, elsősorban a helyi sajtó segítségével. Amennyiben olvasóink is szívesen adnának hírt ilyenekről, esetleg fényképet is küldenének, ezeket várjuk a szerkesztoseg@jokortv.hu címre.

Szépkorúak mulattak a kaposvári Pártok Házában

Népdalokat, katonadalokat énekeltek és versekkel is előrukkoltak a kaposvári nyugdíjas egyesületek az idősek hónapi gálaműsoron, szombaton a kaposvári Pártok Házában.

A Kaposvári Nyugdíjas Szervezetek kistérségének 9 tagja van, de ebből csak 4-nek van művészeti csoportja. A gálán fellépett a Tüskevári nyugdíjas Klub énekkara, a Korona Énekkar, az Obsitos Vegyeskórus. De lelkesen készült műsorára a Nyugdíjasok kaposvári Egyesületének „Tiszta Forrás” énekkara is.

Tettek az egészségükért a derecskei nyugdíjasok

Oda-vissza mintegy hat kilométert tettek meg a nyugdíjasok a Gyaloglás Világnapján vasárnap délután.
A két órára meghirdetett sétára 25-en gyűltek össze nagymamák, unokák. A legidősebb a 80. évében járó Vezendi Imréné, míg a legfiatalabb a 4 éves Szőllősi Balázs volt. Farkas Sándorné, a nyugdíjas klub vezetője, ismertette a gyaloglás előnyét, szükségességét, hiszen úgyszólván mindenre „gyógyír”: hatékony a szívbetegségek, az agyvérzés, a cukorbaj és az elhízás megelőzésében, de igen hasznos a stressz oldására is. A gyaloglás minden korban elkezdhető, és a legkevésbé veszélyes sportág. Megtudták a résztvevők, hogy 1992-ben indult a kezdeményezés, hazánk 1999-ben csatlakozott a mozgalomhoz, a derecskeiek pedig immár negyedik alkalommal vágtak neki a nem kis táv megtételéhez. A művelődési ház elől indultak, s Kis-Derecskén megfordulva, a vasútállomás előtt pihentek meg egy kicsit. Valamennyi résztvevő névre szóló elismerést kapott, amely sokuknak ez már a negyedik, hiszen mindannyiszor megtették a távot. Mert gyalogolni jó…

Szépkorúak randevúztak Debrecenben

Debrecen – A szépkorúaké volt ez a nap: immár tizenharmadik alkalommal került sor megyei nyugdíjastalálkozóra a cívisvárosban. Az idősek szombaton a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban oszthatták meg egymással a közelmúlt történéseit.

Becsülve tisztelni az öregkort

Becsülve tisztelni az öregkort A megyei nyugdíjas szervezetek szövetsége immár 13. alkalommal rendezte meg egyesületeinek találkozóját a Vasutas Művelődési Központ színháztermében.
Megint eltelt egy év, megint ünnepelni jöttünk össze nyugdíjasainkat – kezdte köszöntőjét Molnár Ferencné megyei elnök. Ám nem egy-két napra van szükség, hanem az év 365 napjának figyelmére, szeretetére. Becsülve tisztelni az öregkort - fűzte hozzá.

Rácz Róbert országgyűlési képviselő, megyei közgyűlési elnök örömét fejezte ki a sok nyugdíjas láttán, mert mint pár héttel ezelőtt Hajdúnánáson is elmondta: erőt, energiát merít az idősek közegében. – Ez pedig természetes, hiszen fiatalon egészen másképp látja az ember a világot, az élet lényegét. Ma már nem vagyok abban biztos, hogy 28 évesen nekem volt igazam, amikor az akkor 40 éves kollégát öregnek néztem. Mi a fontos a ma nyugdíjasainak? – tette fel a kérdést, amit egy szintén személyes élménnyel próbált megválaszolni.

Egy nyugdíjhoz közeli óvónőtől megkérdezte, hogyan készül nyugdíjas éveire. Abban biztos lesz a hölgy, hogy sovány lesz a nyugdíja, ám van három gyermeke, akiket férjével együtt tisztességgel felneveltek, kitaníttattak. Egyik Angliában orvos, a másik Kínában van, ahonnan Szingapúrba készül, a harmadik szintén távol van tőlük. Erről – nem pedig a nyugdíj összegéről - beszélve, könny jelent meg az óvónő szemeiben. Tehát a gyermek fizikai, lelki támogatása nem elsősorban anyagiakban mérhető – hangsúlyozta Rácz Róbert, aki szerint nagy szomorúság a távollét, éppen ezért rendkívül fontos egy adott országban, hogy a fiatalok tudnak-e ott élni és boldogulni. – Nem lehet perspektíva a szülőkkel, nagyszülőkkel az interneten, Skype-on való kapcsolattartás. Ezért aztán azt kívánom, egymást segítve, egymással kommunikálva éljenek együtt idősek és fiatalok egyaránt – fejezte be köszöntőjét a megyei közgyűlés elnöke.

Forrás: Jókor Tv összeállítás, fotó: hajdu online

 

 

Vissza
2009.
december
21. 11:11

Az idősebb férfiak jobb táncpartnerek!

Az idősebb férfiak jobb táncpartnerek! Sokkal jobbnak tartják magukat a fiatalabb férfiaknál az idősebbek, legalábbis a táncparketten; a nők viszont koruk előrehaladtával egyre kevésbé bíznak tánctudásukban - derült ki egy brit tanulmányból.
Tovább
2010.
január
27. 08:23

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás!

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás! A rendszeres testmozgás segít időskorban is fenntartani a testi egészséget és a szellemi frissességet - állapította meg több tanulmány.
Tovább
2010.
július
28. 17:23

Egy debreceni nyugdíjas furfangos találmányai

Egy debreceni nyugdíjas furfangos találmányai Nagy és szépen gondozott kertje van Dobos Józsefnek a Júlia-telepen. A nyugdíjas gépészmérnök nem csak a növényeket ápolja már 40 éve, hanem folyton újabb praktikus ötleteken töri a fejét, melyekkel az élet megkönnyíthető.
Tovább
2010.
január
15. 15:40

Elindult az Idősek Akadémiája

Elindult az Idősek Akadémiája Az Idősügyi Nemzeti Stratégia megismertetésére országos kampány indult a héten; három hónap alatt valamennyi megyében képzéseket tartanak, ahol a különböző szervezetek vezetői információt kaphatnak a stratégiáról.
Tovább
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2010.
szeptember
27. 19:08

Idősek hónapja Debrecenben

Idősek hónapja Debrecenben Október az idősek hónapja. Debrecenben tizedszer rendeznek ebből az alkalomból többhetes programsorozatot a nyugdíjasoknak. A statisztikák szerint az országos tendenciáknak megfelelően Debrecenben is egyre több a nyugdíjas. Négy év alatt ezerrel nőtt a számuk a városban.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
2010.
július
12. 17:59

Idősek nagy klubja

Idősek nagy klubja Már 2 éve várja idősbarát színes programokkal Szeged és környékén élő összes nyugdíjast az országban egyedülálló Senior Center. Most tévéműsorban, zenés kívánságműsorral mutatkoznak be - nemcsak a nyugdíjasoknak.
Tovább
2010.
október
01. 10:17

Idősek Világnapja

Idősek Világnapja Szeretettel köszöntjük olvasóinkat az Idősek Világnapján! Jó egészséget kívánunk mindannyiuknak!
Tovább
2010.
június
05. 17:45

Legyünk fittek ötven felett

Legyünk fittek ötven felett Éveink számának gyarapodásával nagyobb gondot kell fordítanunk arra, mit és hogyan eszünk. Az egészséges életmóddal sokat tehetünk a gondtalan öregkorért.
Tovább
2010.
május
01. 13:37

Nők, akiknek ötven felett kezdődik az élet

Nők, akiknek ötven felett kezdődik az élet A klimaxhoz és az azutáni időszakhoz, a nyugdíjazáshoz és az özvegységhez általában nem pozitív képeket kapcsolunk. Pedig vannak olyan nők, akik éppen mindezen túl kezdenek el igazán élni: utaznak, hobbiknak hódolnak, arcuk kisimul, kedvük megjavul. Bizonyos szempontból persze szerencsések, de példájuk talán erőt adhat másoknak is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART