2011.
október
02. 14:57

Befejeződött az ülősztrájk a Clark Ádám téren

Címkék:
tüntetés a Clark Ádám téren Befejeződött vasárnap délelőtt az érdekvédelmi szervezetek ülősztrájkja, amelyet még csütörtökön kezdtek a budapesti Clark Ádám téren. Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke a döntést a szolidaritási mozgalom szervezésének megkezdésével indokolta.

A fővárosi Clark Ádám téren vasárnap délelőtt néhány tucatnyian hallgatták meg a demonstráció szervezőinek bejelentését. Székely Tamás arra kérte a tiltakozókat, hogy energiáikat a demonstráció helyett a hétfőn kezdődő országos útlezárások megszervezésére fordítsák.

A Lánchíd budai hídfőjénél csütörtökön kezdődött ülősztrájk a D-Day Operatív Törzs szervezésében. A szervezők szombaton szakszervezeti nagygyűlést tartottak a Kossuth téren, amelyen a rendőrség tájékoztatása szerint körülbelül 10 ezren vettek részt.
A demonstrálók egyebek mellett a visszamenőleges törvénykezés megszüntetését, a társadalmi párbeszéd és a sztrájkjog, valamint a korábbi szolgálati nyugdíjrendszer visszaállítását követelik. Erről szóló kiáltványukat petíció formájában már eljuttatták a köztársasági elnökhöz.

Forrás: MTI Fotó:Koszticsák Szilárd

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART