2012.
október
15. 11:03

Befejezték a nyomozást a dormicumos bűncselekmények ügyében

Címkék:
Dormicum Befejezte a nyomozást a rendőrség az altatós bűncselekmény-sorozat ügyében, az elkövetők több mint 12 millió forintot raboltak el sértettektől, akiket Dormicummal kábítottak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy IV. kerületi férfi feljelentése alapján indult a nyomozás 2010. augusztus 15-én ismeretlen tettes ellen. A sértett egy ismerkedési oldalon adott fel hirdetést, melyre jelentkezett egy férfi, aki találkozót beszélt meg vele. Az elkövető, ismerkedési szándékot színlelve felkereste a sértettet lakhelyén, majd italába Dormicumot tett, amitől a sértett öntudatlan állapotba került. Ezt kihasználva az elkövető, társaival együtt a lakásból különböző értékeket tulajdonított el 860 ezer forint értékben - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy ugyanezzel a módszerrel az ország különböző településein ismeretlenek sorozatban követtek el bűncselekményeket.

A széleskörű nyomozati munka eredményeként a nyomozók látókörébe került M. Ferenc, akinek a lakásában megtartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták laptopját, melyen - többek között - a bűncselekmények helyszíneinek környezetéről készült felvételeket találtak.

Közölték, hogy a bűncselekmény-sorozat három elkövetője, M. Ferenc 37 éves, Cs. Kálmán 37 éves és T. Sándor 40 éves budapesti lakosok összesen 28 rendbeli rablás elkövetésével gyanúsíthatóak. A rablásokat 8 esetben bűnszövetségben, 17 esetben pedig bűnszervezetben követték el. Az általuk okozott kár meghaladja a 12 millió forintot.

A közlemény szerint "a magyar kriminalisztika történetében is ritkának számító bűnszervezetben elkövetett" bűncselekmény-sorozat ügyében zárták le a nyomozást.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART