2011.
július
12. 10:12

Behúzzák a kéziféket – Készül a 2012-es költségvetés

Matolcsy György Újabb szigorú megszorítások jönnek a közszférában befagyasztják a béreket és a nyugdíjasok sem számíthatnak emelésre.

Elkezdődött a 2012-es költségvetés előkészítése a Széll Kálmán-terv kidolgozásával és a Stabilitási Alap bázisba emelésével – írja a Magyar Hírlap keddi száma.

A tervezet a konvergenciaprogramra támaszkodik, a büdzsétervezet 2,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal, 72,1 százalékos államadóssággal számol, háromszázalékos gazdasági gyarapodás mellett. A nemzetgazdasági tárcánál folyik a Széll Kálmán-terv kidolgozása. A lap információi szerint szigorú intézkedése várhatóak szociális vonalon, amelyek miatt a Nemzeti Erőforrás minisztérium már nemtetszését fejezte ki.

Az elképzelések szerint az intézkedések jövőre 550 milliárd forinttal javítják az államháztartás egyenlegét. „A kormány azt tervezi, hogy évekre befagyasztja az állami szféra béreit, korlátozza a költségvetési kiadásokat, és a szociális juttatásoknál, nyugdíjaknál sem számíthatunk növekedésre” – mondta a lapnak egy névtelen forrás.

Forrás: hirado.hu

Vissza
2011.
július
07. 10:02

Megszorítások akkor és ma

Megszorítások akkor és ma A Bajnai-kormány megszüntette a 13. havi nyugdíjat és módosította a nyugdíjemelés szabályait. Egyúttal elindították a nyugdíjkorhatár fokozatos emelését 65 évre - a hárompilléres nyugdíjrendszer így hosszú távon működőképesnek tűnt.
Tovább
2011.
február
22. 07:12

Megszorítások: 700 milliárdot vonhatnak ki az ellátásokból

Megszorítások: 700 milliárdot vonhatnak ki az ellátásokból A munkanélküli, a szociális, a nyugdíjszerű ellátásokra költünk túl sokat a nemzetgazdasági tárca szerint. A magyar államháztartás 6 százalékkal oszt el többet a jelenleg mintegy 26 ezer milliárd forintra rúgó GDP-ből, mint a térség többi országa.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART