2011.
október
04. 12:27

Beolvad a Pannónia Nyugdíjpénztárba az Évgyűrűk és a Postás

Címkék:
CIG Pannónia Beolvad a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. stratégiai partnereként működő Pannónia Nyugdíjpénztárba az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár és a Postás Magánnyugdíjpénztár - tette közzé az életbiztosító hétfőn a BÉT honlapján.


A közlemény ismerteti: a Pannónia Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágazata a további hatékony, eredményes működést szem előtt tartva 2011. október 1-jei hatállyal döntött az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár (2.208 tag) és a Postás Magánnyugdíjpénztár (449 tag) beolvadásáról.

A beolvadó magánnyugdíjpénztárakkal együtt a Pannónia Nyugdíjpénztár taglétszáma meghaladja a 3.500 főt, kezelt magán-nyugdíjpénztári vagyona pedig a 8 milliárd forintot, míg teljes magán- és önkéntes nyugdíjpénztári vagyona a 60 milliárd forintot.

A Pannónia Nyugdíjpénztár igazgatótanácsába új tagnak Fórizs Sándort választotta meg a küldöttközgyűlés, aki az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke 1997 óta, továbbá a Hazai Nyugdíjpénztárak Országos Szövetségének elnöke, a Pénztárak Garancia Alapjának igazgatótanácsi tagja, a Nyugdíjpénztár Szolgáltatók Országos Szövetségének elnöke.

A Pannónia Nyugdíjpénztár a közlemény szerint folytatni kívánja tárgyalásait a hazai magán- és önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárakkal, a további együttműködési lehetőségek érdekében.

Forrás: fogyasztok.hu

Vissza
2011.
augusztus
25. 14:24

Nyugdíjkasszák: egyetlenegy sem maradhat?

Nyugdíjkasszák: egyetlenegy sem maradhat? Egyelőre nem tudni, mi lehet a letétbe helyezett jogfenntartó nyilatkozatok jelentősége, amennyiben az Alkotmánybíróság a magánpénztáraknak kedvező döntést hoz. A jelenlegi keretek nem teszik lehetővé a magánnyugdíjpénztáraknak a biztonságos, hosszú távú működést.
Tovább
2011.
június
09. 07:42

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú A legfrissebb felügyeleti adatok szerint a magánnyugdíjpénztárakba az idei első negyedévben a szankciók dacára majdnem négyszázan léptek újonnan be, a kasszák tagjaik vagyonát 64 milliárd forint feletti összeggel gyarapították, aminek túlnyomó többsége végül az államhoz kerül.
Tovább
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
2011.
augusztus
09. 08:26

Nyugdíjpénztári számháború

Nyugdíjpénztári számháború – Számításaink szerint, amennyiben a jelenlegi nyugdíjpénztári vagyon összes befizetését a rendszer fennállása alatt magyar állampapírban helyezték volna el, akkor az most mintegy 3680 milliárdot érne, 700 milliárd forinttal többet az idei év március végi összesítésnél, amikor is 3160 milliárd forint volt a számlákon – jelentette ki hétfői, Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Ez egy átlagos munkavállalóra vetítve, aki a rendszer indulása óta fizetett, azt jelenti, hogy a számláján lévő teljes – hozammal együtt értendő – összeg 2,3 millió forint helyett 2,5 millió forint lenne.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART