2012.
augusztus
10. 08:33

Berezeltek a betörők Ibolya nénitől

Címkék:
betörő Pisztollyal futamított meg az elmúlt napokban két betörőt a Gyükésben élő, 70 éves Benedek Vilmosné. A nyugdíjas asszony azt mondta, bár rendszeresek a betörések a környéken, ő nem ijed meg a rosszfiúktól: arzenálja riasztópisztolyból, fokosból és sósavas palackból áll. Sőt, akár közelharcban is megállná a helyét, hiszen korábban a kick-box alapjait is elsajátította.

Alaposan felkészült a hívatlan vendégek fogadására Benedek Vilmosné, a pécsi nyugdíjas hölgy a napokban két betörőt is megfutamított. Nem is csoda, hogy a rosszfiúk felhúzták a nyúlcipőt, az idős hölgy ugyanis korát meghazudtoló formában van.

- Rendszeresen tornázom teli vizespalackok segítségével, reflexeim pedig a pingpongozástól jók. Arról nem is beszélve, hogy unokámnak köszönhetően a kick-boksz alapjait már évekkel ezelőtt elsajátítottam - mondta a harcias nyugdíjas néni munkatársunknak.

Ibolya mama büszkén idézte fel, miként rezelt be tőle a minap egy nagyra nőtt betörő.

- Éberen alszom, így meghallottam, hogy valaki az ablakomnál motoszkál. Először azt hittem, a macskák okozzák a zajt, de miután közelebb mentem, láttam, hogy egy nagydarab férfi tört be a lakásba. Mikor meglátott a fegyverrel a kezemben, azonnal kiugrott az ablakon, én pedig utána értem és lövést is leadtam.

A betörőnek több sem kellett, azonnal eliszkolt az udvarból is, majd - a hölgy elmondása szerint - vélhetően a környéket figyelő bűntársával együtt elhagyták az utcát.

Benedek Vilmosné azt mondja, rendszeresek a betörések a Mecsek-oldalban, így szerinte aki meg szeretné védeni értékeit és persze a testi épségét, fel kell vennie a kesztyűt a bűnözőkkel szemben.

- Pisztollyal, fokossal és sósavval védekezem, és ezzel nem vagyok egyedül a környéken. Sajnos, ilyen világot élünk. De szerencsére, itt, a Gyükésben a szomszédok figyelnek egymásra - mondta.

A kép illusztráció!

Forrás: Pécsi Újság

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART