2011.
május
13. 12:42

Berlin nőket és időseket vonna be a munkaerőpiacra

Brandenburgi kapu A német szövetségi kormány a szakemberhiány elhárítására az eddiginél nagyobb mértékben vonná be a munkaerőpiacra a nőket és az idősebbeket - írja a Világgazdaság.

Berlin mindent elkövet azért, hogy megakadályozza a fiatalok tanulmányainak megszakítását beleértve a szakképzéseket is. Ez tűnik ki abból a különböző minisztériumok által készített tervezetből, amely a szakember-utánpótlás biztosítását taglalja.

A Süddeutsche Zeitung által ismertetett 27 oldalas tervezet szerint a szövetségi kormány szakértői azzal számolnak, hogy a keresők száma Németországban 2025-ig 6,5 millióval csökken, ezzel párhuzamosan szakemberhiány alakulhat ki bizonyos területeken. Ugyanakkor 3,8 millió potenciális álláskeresőre számíthatnának, ha erőteljesebben vennék igénybe a nők, anyák és idősebb munkavállalók szakmai tevékenységét, továbbá nagyobb támogatást nyújtanának azoknak a fiataloknak, akik a szakképzésüket félbeszakították. Az öregedő német társadalom komoly gondot jelenthet a közeljövőben a cégeknek, a szövetségi kormány a közeljövőben tárgyalja a munkaerőpiac javítására szóló elképzelést.

Forrás: HR Portál

Vissza
2011.
február
14. 07:00

Németország: az öregedés elviszi a gazdasági növekményt

Németország: az öregedés elviszi a gazdasági növekményt Csökkenő születésszám, korosodás, zsugorodó népesség – jelentős részben e témák uralják a közéleti vitákat Németországban. Nemrég még szűk 83 millió volt a népesség, 2030-ra 77 milliót prognosztizálnak a német statisztikusok.
Tovább
2009.
november
14. 07:46

Németországban legalább három évig nem lesz nyugdíjemelés

Németországban legalább három évig nem lesz nyugdíjemelés Németországban legközelebb 2012-ben számíthatnak járulékemelésre a nyugdíjasok. A válság a kancellár szerint még nem tetőzött, a terheket pedig mindenkinek vállalni kell, így az időseknek is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART