2012.
december
20. 16:40

Beteg hajléktalanokat fogad a volt Szabolcs utcai kórház

Címkék:
hajléktalanellátó A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei közleménye. 20 év után méltó helyre költözik a BMSZKI egészségügyi részlege, várjuk az érdeklődő lakosságot Budapest új hajléktalan-szállóján.

Az egykori Szabolcs utcai kórház évekig kihasználatlanul álló, pusztulásra ítélt épületében megnyílt a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) új hajléktalanellátó intézménye. Az épület adottságait kihasználva azoknak a hajléktalan, fedél nélküli embereknek nyújtunk itt szolgáltatásokat, akik állandó vagy rendszeres egészségügyi ellátásra, ápolásra, különösen védett környezetre szorulnak. A betegeket orvosi rendelő és 93 ágyas belgyógyászati részleg várja, a kórházból elbocsátott, de önellátásra még nem képes embereket pedig az ún. lábadozó fogadja. Ide költözött a szociális, idős otthoni elhelyezésre várakozó hajléktalan emberek átmeneti szállása is.

Január első hetében várjuk a környék lakosságát, a helyi képviselőket, és mindazon budapesti polgárokat, akik szeretnék megtekinteni az európai színvonalú intézményt. A látogatás során Győri Péter szakmai igazgató ismerteti az épület történetét, egyedülálló múltját és tervezett jövőjét, Pelle József igazgató tájékoztatást ad a megvalósult beruházás históriájáról. További információ a 06-1/238-9501 telefonszámon.

Forrás: Országos Sajtószolgálat. Kiadó: Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART