2012.
november
12. 08:05

Betörte az ajtót - megmentette az idős nő életét

Címkék:
panelház Rátörte az ajtót szomszédjára vasárnap délután egy férfi, miután az asszonyt több napja nem látták, lakásából kellemetlen szagok áradtak. A több napja a fürdőszobában fekvő asszony így megmenekült.

– Három napja hiába kereste Irénkét Spanyolországban dolgozó lánya, az idős asszony nem vette fel a telefonját. Mivel ismerte a számomat, engem is többször hívott, ugyanis a 67 éves néni nem járt sehová, mindenki arra gondolt: baj történt – mesélte vasárnap délután a Rókusi körút egyik paneljának 5. emeletén László. A szociális munkásként dolgozó férfi először szomszédjaihoz fordult, látták-e Irénkét, majd az ajtónál hallgatózott. – Halk nyöszörgés hallatszott, ezért kifeszítettem az alumínium levélbedobót. Kiabáltam, hogy Irénke, Irénke, mire erősödött a hang. Közben többen kijöttek a folyosóra, de nem hitték, hogy bent lehet az asszony, a terjedő édeskés, ammóniára emlékeztető szag és a hangok ellenére sem.

– Felhívtam a rendőrséget, hogy mitévő legyek. Azt javasolták, hívjak lakatost, és nyittassam ki az ajtót. Mivel nem tudtam, mikorra érem el a szerelőt, úgy döntöttem, két szomszédom jelenlétében betöröm az ajtót – elevenítette fel a vasárnap történteket László.

Kiderült, a szegedi férfi jól döntött, az egyedül élő asszonyt a fürdőszobában találta meg. – A tusoló ajtaja is csukva volt, a lakásban a hang után mentem. Amikor kinyitottam, megdöbbentem: Irénke a földön feküdt, habzott a szája. Azonnal értesítettem a mentőket – folytatta a szegedi férfi, hozzátéve, az idős asszony feje beszorult a mosógép és a tusoló tálcája közé, ezért mozdítani sem merte. – Pillanatokon belül megérkeztek a mentősök, vákuumágyba helyezték Irénkét, infúziót kötöttek be neki, mielőtt a baleseti sebészetre szállították. Belegondolni is rossz, mi történt volna, ha nem töröm rá az ajtót, folyadék nélkül bizonyára kiszáradt volna.

Miután a mentők elszállították Irénkét, László maga gondoskodott a kinyitott lakásajtó visszazárásáról. – Senki sem figyel a szomszédjára. Elég borzasztó egyedül, a földre zuhanva, agonizálva meghalni. Szerencsére Irénke most megmenekült – tette hozzá László.

Forrás: delmagyar.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART