2012.
október
02. 13:32

Biztonságosabban lehet majd élelmiszerhez jutni

Címkék:
disznótoros A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-biztonsági stratégiát dolgoz ki, a dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztül a fogyasztók egészségének védelme a jövőben is hatékonyan megvalósítható - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a társadalom minden érintett csoportját be kívánják vonni a stratégia megalapozásába, a javaslatokat a www.elelmiszerbiztonsagistrategia.hu, illetve a www.elelmiszerlanc.kormany.hu honlapon október végéig várják.

A szaktárca közleményében hangsúlyozza: a stratégia kiemelt célja, hogy tovább csökkenjen az élelmiszer eredetű megbetegedések, azon belül a háztartásokban bekövetkező fertőzések száma.

Cél továbbá, hogy a tisztességtelen vállalkozások kiszűrésével és a fogyasztói tudatosság javításával hatékonyan megelőzhetőek legyenek az állampolgárok egészségét veszélyeztető, illetve a tetemes anyagi és erkölcsi károkat okozó botrányok, amelyek a magyar élelmiszerek hazai és nemzetközi jó hírét is csorbítják.

Az élelmiszer-biztonság jelenlegi helyzete alapján Magyarország - az Európai Unió számos más országához hasonlóan - a világ legbiztonságosabb helyei közé tartozik - hangsúlyozza a minisztérium.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART