2010.
február
11. 19:59

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló

Címkék:
bilincs Elfogták azt a férfit, aki egy évig tartotta rettegésben a Pápán és környékén élőket. Egyedülálló, idős emberekhez tört be. Áldozatait megkötözte, pénzüket és ékszereiket elvette. Volt, hogy az ijedtében sikítozni kezdő asszonyt kalapácsnyéllel többször megütötte. A férfi 2008 decemberétől tavaly január végéig öt helyre tört be, majd csaknem egy év után, karácsony előtt ismét lecsapott. Januárban fogták el a rendőrök.

Helyszíni kihallgatásán arról beszélt a 34 éves férfi, hogy arra számított, egyedül találja az idős embert, akihez betört, de tévedett. A nő 38 éves lánya felébredt, sikítozni kezdett, mire a betörő kalapácsnyéllel többször megütötte, maradandó sérüléseket okozott neki.

Egy másik helyszínen megmutatta a férfi, hogyan kötözte meg áldozatát. A betörések idején órákat töltött a kirabolt a házakban.

"Beszélgetett a sértettekkel, valamint evett az ott található ételekből, süteményekből, és ivott a szeszesitalokból is. Volt, ahol még kávét is elfogyasztott" – mondta Potháczki Zsolt, a pápai Rendőrkapitányság nyomozója.

2008. decembere óta hat pápai és környékbeli házba tört be a nemrégiben elfogott férfi. Kezében bottal és késsel fenyegette az egyedül élő időseket.

"Én féltem, 72 évesen is féltem, hogy ne üssön meg. De hát azért a nyomok megmaradtak és azt hiszem egész életemben sem tudom elfelejteni" - mondta Mógor Jenőné.

 A nyilvánosság előtt kért bocsánatot áldozataitól.

„Tényleg szívből sajnálom, amit megcsináltam, mármint azt a részét sajnálom, hogy teljesen őszinte legyek, amit a cselekményemmel okoztam, mind lelkileg, mind fizikailag” – mondta a rabló.

A többszörösen büntetett előéletű férfi azt mondta: nem talált munkát, ezért rabolt. 250 ezer forint készpénzt és másfél millió forint értékű ékszereket zsákmányolt.

Forrás:RTL Klub

Vissza
2009.
november
07. 16:27

Életveszélyes ajándékokat is adnak a nyugdíjasoknak

Életveszélyes ajándékokat is adnak a nyugdíjasoknak A termékbemutatóval és vásárlási lehetőséggel egybekötött, időseket megkörnyékező utazásokon gyakran az értékesítő elfelejt nyugtát adni, s életveszélyes ajándékokat is ad a vásárlóknak - áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jelentésében
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2010.
január
17. 11:08

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban Az idős házaspár 73 éves hölgy tagja már majdnem visszaadott a húszezer forintosból, amikor jött a szomszéd. Poroszlón a szombat délután nem jött be a trükkös tolvajoknak. Egy harminc körüli férfi villanyóra-leolvasónak, egy páros pedig gázóra-leolvasónak adta ki magát, úgy járta a falut.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART