2011.
március
19. 07:01

Börtönbe mehet a galambokat etető nyugdíjas

Címkék:
galambok A galambok etetése akár veszélyes is lehet. Erre volt kénytelen nemrég ráébredni egy nyolcvanas éveiben járó osztrák asszony.

A Villachban élő Eva Huebertet a város köztisztaságáért felelő cég jelentette fel a rendőrségen - számolt be az Austrian Independent.

A köztisztasági hivatal álláspontja szerint ugyanis az idős hölgy évek óta „felelőtlen módon táplálta az állatokat”, melyek ezáltal aránytalanul elszaporodtak.

A nyugdíjas az okozott kárral arányos pénzbüntetést köteles fizetni, de még az is előfordulhat, hogy börtönbe kell vonulnia.

A villachi köztisztasági vállalat szerint a köztéri galambok - azon kívül, hogy jelenlétük terhes és zavaró - valódi veszélyt jelentek az emberi egészségre.

A társaság hozzátette, hogy a galambürülék még az ingatlanárakat is negatív irányba befolyásolhatja, így végképp elegendő okot láttak az idős asszony felelősségvonására.

Forrás: BorsExtra

Vissza
2010.
március
23. 18:59

Börtönbüntetésre ítélték "a nyugdíjasok bandáját"

Börtönbüntetésre ítélték "a nyugdíjasok bandáját" Elmarasztalta és börtönbüntetésre ítélte kedden egy német bíróság a "nyugdíjasok bandája" nevű csoport tagjait, akik tavaly elraboltak és pénzátutalásra kényszerítettek egy befektetési tanácsadót.
Tovább
2010.
november
22. 10:40

Börtönre váltaná a pénzbüntetést egy nyugdíjas

Börtönre váltaná a pénzbüntetést egy nyugdíjas Pintér Sándor belügyminiszternek fogalmaz levelet egy somogyi rokkantnyugdíjas, aki nem tudja kifizetni a tiltott helyen való parkolás miatt kiszabott 30 ezer forint büntetését, és inkább börtönbe vonulna, hogy a közlekedési szabálysértésért kivetett bírságot átváltsa.
Tovább
2011.
március
18. 12:39

Felmentés vagy letöltendő börtön?

Felmentés vagy letöltendő börtön? Szakértőket és tanúkat hallgatott meg a Debreceni Ítélőtábla a kertjét árammal védő, 70 éves kesznyéteni nyugdíjas másodfokú tárgyalásán, csütörtökön.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART