2010.
március
23. 18:59

Börtönbüntetésre ítélték "a nyugdíjasok bandáját"

Címkék:
pisztolyos nagyi Elmarasztalta és börtönbüntetésre ítélte kedden egy német bíróság a "nyugdíjasok bandája" nevű csoport tagjait, akik tavaly elraboltak és pénzátutalásra kényszerítettek egy befektetési tanácsadót.

Az emberrablást kitervelő 74 éves férfi hat év börtönt kapott, bűntársai közül egy 61 éves férfit négy évre küldött rács mögé a traunsteini tartományi bíróság. Feleségeik másfél év - próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztést kaptak.

A banda ötödik (67 éves) tagja betegség miatt nem tudott részt venni a tárgyaláson, az ő ügye később kerül a bíró elé. A nyugdíjas személyek a per során beismerték, hogy 2009 júniusában elrabolták és napokon át fogva tartották a sértettet. Az illető korábban 2,4 millió eurót vett át a két házaspártól, azt ígérve nekik, hogy magas kamatra befekteti a pénzt az Egyesült Államokban.

A remélt nyereségből azonban semmi sem lett, a befektetési tanácsadó még a fölvett összeget sem fizette vissza a nyugdíjasoknak. Emiatt döntöttek a vádlottak úgy, hogy elrabolják a férfit, és arra kényszerítik, hogy utaljon át pénzt a bankszámlájukra. E célból napokon át fogva tartották az első számú vádlott bajorországi házának pincéjében. Az illetőnek azonban sikerült - egy átutalási megbízáshoz csatolt - kódolt üzenetben értesítenie a külvilágot szorult helyzetéről.

Nem sokkal később rendőrök szabadították ki fogságából.

A pénzügyi tanácsadó nem jelent meg az ítélethirdetéskor, ám számára ezzel távolról sem ért véget a dolog.

Kockázatos befektetési ügyletei kapcsán legalább egy német ügyészség nyomoz az 57 éves férfi után. Hírek szerint időközben számos rászedett befektető fordult ügyvédhez, hogy visszaperelje a tanácsadótól a rá bízott pénzét.

Forrás:ma.hu

Vissza
2010.
január
18. 19:47

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon Szimpátiatüntetést tartott az Összefogás Párt Szoboszlai Barna mellett hétfő este a Borsod megyei bíróság épülete előtt Miskolcon; az idős kesznyéteni férfi kertjét árammal védte a lopások miatt, s ennek következtében egy tolvajt 2008 július elsejére virradóra halálos áramütés ért.
Tovább
2009.
november
07. 10:02

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól Konyhaablakot vittek magukkal az egyik hiteltartozás miatt eladósodott családtól a behajtók, a nyugdíjas korú házaspár azóta fóliával védi magát a hidegtől.
Tovább
2010.
március
10. 12:50

Fegyverkeznek a román nyugdíjasok

Fegyverkeznek a román nyugdíjasok Az utóbbi időszakban olyannyira elszaporodtak az idős emberek elleni támadások, hogy általános jelenséggé vált az önvédelmi fegyverek beszerzése.
Tovább
2010.
február
26. 14:33

Kábítószerrel üzletelt egy nyugdíjas asszony

Kábítószerrel üzletelt egy nyugdíjas asszony A 66 éves kisvárdai asszony főként speedet, kisebb mennyiségben pedig marihuánát is árult – 39 éves lányával együtt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART