2010.
november
22. 10:40

Börtönre váltaná a pénzbüntetést egy nyugdíjas

Címkék:
bilincs Pintér Sándor belügyminiszternek fogalmaz levelet egy somogyi rokkantnyugdíjas, aki nem tudja kifizetni a tiltott helyen való parkolás miatt kiszabott 30 ezer forint büntetését, és inkább börtönbe vonulna, hogy a közlekedési szabálysértésért kivetett bírságot átváltsa.

A Somogyi Hírlap beszámolója szerint a panaszosnak az egyik környező településről a kaposvári kórházba kellett mennie. Leparkolt, s csak később, a szélvédőn hagyott értesítőből tudta meg, hogy tilos helyen állt meg. Fellebbezett, ám kiderült, hogy a közigazgatási bírságot nem lehet átváltani szabadságvesztésre.

Elismerik, hogy hibáztak - mondta a férfi ugyancsak nyugdíjas párja a lapnak, hozzátéve: "a baj csak az, hogy a vétség és a büntetés nincs arányban sem egymással, sem a magyar átlagjövedelmekkel".

A család havonta több tízezer forintot költ gyógyszerre, a nyugdíjból a 30 ezres büntetést csak egyféleképp tudnák kigazdálkodni, ha nem veszik meg a gyógyszereket - olvasható a napilapban.
 

Vissza
2010.
január
27. 08:47

24 ezer forintos különbségek a nyugdíjaknál

24 ezer forintos különbségek a nyugdíjaknál Miközben megkezdte az aláírás-gyűjtést az MSZP és a Fidesz is, a nyugdíjak havi átlagos összegéről készült kimutatás szerint Közép-Magyarországon fizetnek a legtöbbet, a legkevesebbet pedig az Észak-Alföldön. A kettő közti különbség 24 ezer forint.
Tovább
2009.
november
07. 10:02

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól Konyhaablakot vittek magukkal az egyik hiteltartozás miatt eladósodott családtól a behajtók, a nyugdíjas korú házaspár azóta fóliával védi magát a hidegtől.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART