2012.
április
26. 16:51

Bútorok a biztonságos nyugdíjas évekhez

Címkék:
bútorok időseknek Kifejezetten az idősebbek igényeire tervezett bútorcsaládot mutatott be az idei milánói bútorvásáron Francesca Lanzavecchia és Hunn Wai tervezőpárosa. A háromféle termékből álló „No Country for Old Men” kollekció átgondolt, kiforrott munka.

A kétféle méretben gyártott Monolight lámpa nem kifejezetten dísztárgy, viszont rendkívül praktikus. Nagyméretű, átlátszó üvegmezeje ugyanis nagyítóként működik, a mögé tartott tárgyat pedig LED-lámpák világítják meg. Így a gyengébbek számára is könnyen olvasható válnak az apró betűs nyomtatványok, számlák, miegymás. Használatát a sokszögű márványtalp könnyíti meg, amelynek segítségével beállíthatjuk az olvasáshoz kényelmes szöget.

A Together-kiegészítők voltaképpek flexibilis tárolóeszközök, amelyek a járást és a tárgyak pakolását könnyítik meg. A háromféle elemből az egyik tálcaként és kínálóként, a másik magazin- vagy bevásárlótáska tárolójaként, a harmadik pedig munkafelületként használható. Ha szükséges, a gurulós eszközök nem csak mozgathatóak, de megkönnyítik a járást is a bizonytalanok számára.

A bútorcsalád harmadik tagja az Assunta szék, amely a használó saját testsúlyával teszi lehetővé a könnyebb felállást. Ha felálláshoz készülődünk, a szék enyhén előredől, de továbbra is stabil marad, a karfákra szerelt kapaszkodók pedig további segítséget jelentenek.

A tervezőpáros olasz tagja, Francesca Lanzavecchia a milánói műegyetemen diplomázott termékdesigner szakon, a szingapúri Wai pedig szülővárosában végzett ipari formatervezőként. Együttműködésük az eindhoveni designakadémián kezdődött, mindketten itt végezték a mesterképzést a Droog Design társalapítója, Gijs Bakker tanítvényaiként. Azóta megalapították saját stúdiójukat, amely először a 2010-es milánói szalonon mutatkozott be önálló kollekcióval.

Forrás: hg.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART