2011.
március
29. 15:29

Cafeteria - Étkezés, nyugdíj, egészség

Címkék:
étkezési utalvány Egyre több dolgozó kéri béren kívüli juttatásként az étkezési utalványt - ez derül ki a c1 cafeteria felméréséből. A kutatás szerint a legnépszerűbb juttatási formák közé tartozik még a nyugdíjpénztár, az egészségpénztár, az üdülési csekk és közlekedési hozzájárulás.

A c1 cafeteria idén is megvizsgálta, hogy miképpen alakult az egyes béren kívüli juttatások népszerűsége. A felmérés csaknem 30 ezer dolgozó cafeteria nyilatkozata alapján készült.

Az eredmények szerint az étkezési utalvány népszerűsége tovább emelkedett, az érintett dolgozók csaknem 44 százaléka választotta ezt. Második helyen a nyugdíjpénztári hozzájárulás végzett, igaz tavaly óta valamivel kevesebben élnek ezzel a lehetőséggel. A leginkább kedvelt béren kívüli juttatások között van még az egészségpénztári hozzájárulás, az üdülési csekk, illetve a közlekedési támogatás.

Az idei változások között van egyébként, hogy a korábban korlátlan mértékig igénybe vehető adómentes internet támogatás adókötelessé vált és korlátozták havi 5 ezer forintos értékben. Csökkent is idén a népszerűsége. Adómentes kategóriában maradt továbbra is a kockázati élet- és balesetbiztosítás, a lakástámogatás, a számítógép-használat támogatása, valamint új elemként jelent meg az évi 50 ezer forintos értékhatárig adható sportbelépő támogatás. Mégis ezek csak elenyésző népszerűséget tudtak szerezni.

Forrás: MixOnline

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART