2011.
március
17. 08:43

Célba vette az OTP a lengyel nyugdíjalapokat

Címkék:
otp A varsói másodlagos kibocsátás a lengyel nyugdíjalapok befektetési szabályozása miatt lehet fontos az OTP-nek, mert az alapok külföldi, illetve belföldön nem listázott részvényt csak nagyon limitált mennyiségben vásárolhatnak - vélekedett Gyurcsik Attila (Concorde). A korábbi hasonló tapasztalatok alapján az OTP esetében sem kell attól tartani, hogy a forgalom Varsóba vándorol, sokkal valószínűbb, hogy a lengyel alapok jelenléte erősödik a BÉT-en.

A Tőzsdefórum annak kapcsán kérdezte a Concorde elemzőjét, hogy lengyel lapértesülések szerint Varsóban másodlagos kibocsátást tervez az OTP.

A varsói másodlagos kibocsátás a lengyel nyugdíjalapok befektetési szabályozása miatt lehet fontos - vélekedett Gyurcsik Attila, mondván, külföldi, illetve belföldön nem listázott részvényt csak nagyon limitált mennyiségben vásárolhatnak. Ennyiben tehát a másodlagos kibocsátás jogi lehetőségeket nyithat meg, másrészt, a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy kommunikációs jelentősége is lehet a másodlagos kibocsátásnak. A Magyar Telekom esete is azt mutatta, hogy a New York-i listázás a budapesti tőzsdén generált forgalmat. Ezért az OTP esetében sem kell attól tartani, hogy a forgalom Varsóba vándorol, sokkal valószínűbb, hogy a lengyel alapok jelenléte erősödik a BÉT-en.

Egyúttal arra is emlékeztetett az elemző, hogy 2008 szeptemberében az OTP már egyszer bejelentette a részvények varsói fellépését, ám a Lehmann Brothers csődje, majd a nyomában kibontakozott válság miatt akkor nem valósulhattak meg a tervek.

Forrás: Tőzsdefórum

Vissza
2010.
szeptember
03. 10:20

50 milliárd dollárt kell szereznie a világ legnagyobb nyugdíjalapjának

50 milliárd dollárt kell szereznie a világ legnagyobb nyugdíjalapjának Mivel a japán állami nyugdíjalap lejáró eszközei illetve likvid forrásai nem elégségesek a nyugdíjak kifizetésére, ezért a márciusban kezdődött üzleti évben összességében 50 milliárd dollárnyi eszközt kell majd eladnia az intézménynek. A nyugdíjalap vezetője szerint japán államkötvényeket fognak értékesíteni, hiszen a jelenlegi környezetben ez a legjobb választás.
Tovább
2010.
december
15. 06:29

A magánnyugdíjpénztárak megszűnésével a magyar tőkepiacnak is vége lehet

A  magánnyugdíjpénztárak megszűnésével a magyar tőkepiacnak is vége lehet Felkészületlenül érte a Stabilitás Pénztárszövetséget a magánpénztárak megszüntetésének ötlete, de ennek bejelentése óta és a törvény elfogadása ellenére is alkotmánybírósági és uniós beadványokkal próbálják megakadályozni a második pillér megszüntetését - számolt be Juhász Istvánné, a Stabilitás főtitkára hétfőn a Budai Liberális Klub rendezvényén. Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT egykori elnöke pedig úgy vélte: a magánpénztárak megszüntetésével a magyar tőkepiacnak is "vége" lehet.
Tovább
2010.
december
12. 19:47

A lengyelek megállapodtak az EU-val nyugdíjügyben

A lengyelek megállapodtak az EU-val nyugdíjügyben A lengyel pénzügyminisztérium hét végi közleménye szerint sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor.
Tovább
2011.
február
08. 20:41

A Moody's-t nem hatotta meg a visszalépők nyugdíjvagyona

A Moody's-t nem hatotta meg a visszalépők nyugdíjvagyona Nem tervez változtatni a Moody's hitelminősítő a magyar állampapírok besorolásán azután sem, hogy a magánnyugdíjpénztár-tagok döntő többsége visszalépett az állami rendszerbe.
Tovább
2011.
február
04. 19:25

A nyugdíjak miatt "nem kereskednek" a tőzsdén

A nyugdíjak miatt "nem kereskednek" a tőzsdén A CEE Stox Exchange csoport, mely magában foglalja a bécsi, budapesti, prágai és ljubljanai tőzsdét kijelentette: a Budapesti Értéktőzsdén a forgalom esni fog ebben az évben a magán-nyugdíjrendszer effektív államosítása miatt.
Tovább
2011.
március
15. 02:52

A varsói tőzsde nyer a magyar nyugdíjreformon?

A varsói tőzsde nyer a magyar nyugdíjreformon? A varsói értéktőzsde arra számít, hogy alaposan kihasználhatja a budapesti tőzsdén visszaeső forgalmat: varsói megjelenésre ösztönzi a magyar piacon forgó részvények kibocsátóit.
Tovább
2010.
december
20. 11:56

Horvát nyugdíjalap lett az INA 3. legnagyobb részvényese

Horvát nyugdíjalap lett az INA 3. legnagyobb részvényese Vihar egy pohár vízben, ami az elmúlt héten történt az INA-részvényeivel a horvát tőzsdén - jelentette ki a Mol vezérigazgatója a horvát Jutarnji List napilap hétvégi számában megjelent interjúban.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART