2011.
július
22. 08:30

Csak propaganda volt a százezres reálhozam?

Selmeczi Gabriella Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja várhatóan pénteken jelenti be, hogy a hazai magánnyugdíjpénztárak pontosan mekkora összeget igényeltek vissza az államtól a tagi kifizetésekre – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a magánpénztárak által visszaigényelt összeg is kevesebb lesz a balliberális sajtóban eddig tényként kezelt 260 milliárd forintnál, s a reálhozamok mellett a tagdíjkifizetések összegét is tartalmazza. Így bebizonyosodni látszik, hogy az átlagos reálhozamok százezres nagyságrendjéről szóló híradás is csak a kasszák propagandája volt. Az viszont már bizonyos, hogy félmillió egykori pénztártag megtakarítása után semmit nem kap kézhez.

A kormányzati bejelentésre azután kerül sor, hogy a vártnál korábban, már június 20. előtt ismertté váltak a tagi kifizetések adatai. A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) a határidő lejárta előtt minden érintett magánnyugdíjpénztárnak visszautalta azt az összeget, amelyből megkezdheti az állami társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépett tagoknak esetlegesen járó reálhozamok és tagdíj-kiegészítések kifizetését.

Forrás: HírTv

Vissza
2011.
július
19. 12:56

Már fizetik a nyugdíjpénztárak a reálhozamokat

Már fizetik a nyugdíjpénztárak a reálhozamokat Ha valaki nem rendelkezett arról, hogyan kapja meg az összeget, szeptember 16-áig veheti fel azt a postán.
Tovább
2011.
július
04. 09:56

Nyugdíjpénztárak: káosz várható a kifizetéseknél?

Nyugdíjpénztárak: káosz várható a kifizetéseknél? Múlt pénteken megindultak volna az első visszaigénylések a magánnyugdíjpénztáraktól az állami rendszerbe visszalépett tagok reálhozamánál, de a rendszer teszteléseként tervezett kisebb kisebb tételű kezdeményezések elmaradtak - írja hétfői cikkében a Napi Gazdaság, amely szerint nagyobb az esély arra, hogy a tranzakciók összetorlódjanak.
Tovább
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
2011.
július
20. 20:41

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint Az fn.hu honlap szerda délután publikált cikke szerint 124 ezer forintra várható egy átlagos nyugdíjpénztári reálhozam az első részleges eredmény alapján, bár a számítás alapját csupán hét pénztár számsorai adták.
Tovább
2011.
július
21. 15:03

Százezren maradtak magánpénztári tagok

Százezren maradtak magánpénztári tagok Összesen 99.620 ember maradt a magán-nyugdíjpénztári rendszerben - állapítja meg a Stabilitás Pénztárszövetség összegzése, amely szerint az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők után a pénztárak összesen 2827,5 milliárd forintot utaltak át a Nyugdíjreform- és Államadósság Kezelő Alap számára, a "maradók" vagyona pedig 234 milliárd forintot tesz ki.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART