2011.
március
07. 08:32

Csala Zsuzsa: Ne a nyugdíjasokon kísérletezzenek

Címkék:
Csala Zsuzsa Csala Zsuzsát (77) felháborította az a törvénytervezet, amely szerint azoktól a betegektől, akik nem tesznek a saját gyógyulásuk érdekében – nem szoknak le a cigarettáról, vagy nem fogynak le annyit, amennyit az orvos jónak lát –, megvonják gyógyszereik állami támogatását.

Javult az állapota, amióta elcsúszott a háza kertjében?

– A csonthártyagyulladás nagyon lassan javul, sokat kell pihennem, és ezért visszahíztam egy kicsit. Öt éve egy gyógyteától adtam le 28 kilogrammot, de még így sem vagyok egy nádszálkisasszony. Sajnos mindezek ellenére a vérnyomásgondom nem javult semmit.

Mit szól a törvényjavaslathoz, hogy a betegnek is tennie kell az egészsége javulása érdekében?

– Nagyon helyes dolognak tartom, de nem az idős nyugdíjasokon kell kezdeni a reformkísérletezést. Nekünk nem jut a nyugdíjból a drága húsokra, primőr zöldségekre, fitneszbérletre vagy uszodára. Egy idős ember életmódját már nem lehet megváltoztatni. De a fiataloknál még nagyon jól megelőzhető akár ezzel a módszerrel is a tunyulás.

Hol láthatjuk színpadon mostanában?

– Szerencsére még ennyi idősen is dolgozhatok, több darabban is játszom a régi vidám színpados társulattal, például a Bubusban, az Egy csók és más semmiben is láthatnak, de a Négy meztelen férfi című bohózatban is színpadra lépek.

Forrás: Blikk

 

Vissza
2010.
december
08. 11:36

Az időseket ritkábban küldik szakrendelésre

  Az időseket ritkábban küldik szakrendelésre Egy új kutatás szerint az életkor, a nem és a vagyoni helyzet határozza meg, milyen valószínűséggel küld valakit specialistához a háziorvosa.
Tovább
2010.
december
25. 10:27

A 79 éves Bud Spencer forgat, mert nincs pénze

A 79 éves Bud Spencer forgat, mert nincs pénze A már 79 éves Bud Spencer megint kamerák elé áll, mert egész életében jól keresett ugyan, de abból nem sok maradt meg a nyugdíjas évekre.
Tovább
2011.
március
04. 12:31

A szisztolés és diasztolés érték

A szisztolés és diasztolés érték Bár a vérnyomásmérés eredményeként kapott mind a két szám fontos, 50 év felett a szisztolés érték nagyobb fontossággal bír. Az emelkedett szisztolés és normális diasztolés érték nagyon gyakori az 50 évnél idősebb korosztálynál.
Tovább
2011.
január
07. 18:12

Aggastyán és óvodás is próbálkozik a sztárgyárban

Aggastyán és óvodás is próbálkozik a sztárgyárban Bár még csak néhány hete lehet jelentkezni a Csillag születik című tehetségkutatóra, már több ezren jelezték, hogy szívesen kipróbálnák magukat az RTL Klub műsorában. A legidősebb jelentkező 74 éves, míg a legifjabb mindössze 6, a legtöbben Budapestről törnek a hírnév felé, de Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából is érkeznek produkciók.
Tovább
2010.
május
15. 18:14

Az esésektől és törésektől is védi az időseket a D-vitamin

Az esésektől és törésektől is védi az időseket a D-vitamin A Nemzetközi Csontritkulás Alapítvány legújabb ajánlása szerint a nyugdíjas korosztálynak ezért naponta 800-1000 nemzetközi egységnyi (IE) D-vitamint kell bevennie, amely mintegy 20-25 mikrogrammnak felel meg.
Tovább
2011.
február
23. 13:10

Óvatosan a kalciummal!

Óvatosan a kalciummal! Az időskori csontritkulásra szedett kalcium, táplálékkiegészítő növeli a szívroham és a szélütés kockázatát.
Tovább
2011.
február
14. 03:32

Öreg vagyok, de a szeretet erőt ad!

Öreg vagyok, de a szeretet erőt ad! Családi vacsorára indult szombat este a 75 éves Sztankay István; azt még álmában sem gondolta, hogy a kis óbudai étteremben, ahová gyermekei hívták meg, több tucat barátja és pályatársa várja izgatottan.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART