2013.
február
27. 09:19

Családbaráttá formálnák Pest megyét

Címkék:
Pest megye Családbarát megyévé válna Pest megye a társadalmi vitára bocsátott területfejlesztési koncepcióhoz érkezett helyi javaslatok, valamint a megyei közgyűlés legutóbbi ülésének határozata szerint.

A megyei önkormányzat szociális térképet készít a területi egyenlőtlenségek feltárására, míg az egyes önkormányzatok a lakossági igényeket figyelembe véve teremtik meg a családbarát beruházások, szolgáltatások kiépítésének lehetőségeit.

A közös stratégiai cél elérése érdekében a Pest megyei településeken igyekeznek minél több munkahelyet teremteni, hogy visszaszorítsák az ingázást, de növelnék a bölcsődék, óvodák, iskolák, valamint az időskorúak ellátását biztosító intézmények és szolgáltatások számát is.

Ahol megoldható, az eddiginél hosszabb nyitva tartással üzemeltetnék a bölcsődéket, óvodákat, vagy például a gyermekek és idősek napközijét, és minden oktatási intézményben adnának meleg ételt - tette hozzá a sajtófőnök.

A tervek szerint bővítik a megyében a gyermekjóléti szolgáltatások körét, míg a munkahelyeken a rugalmas munkaidő bevezetésével járulnának hozzá a családbarát megyéről szóló koncepció megvalósításához, amit uniós, illetve saját forrásból finanszíroznának.

A megyei területfejlesztési koncepciót - a családbarát elemekkel együtt - végleges formájában áprilisban fogadhatja el a közgyűlés.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART