2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Címkék:
E.ON Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.

Ferincz József, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója kiemelte: az összefogásra azért van szükség, mert az aprófalvas településszerkezetű megyében sok idős ember él, akiket elesettségük, hiszékenységük, védtelenségük miatt gyakran becsapnak az alkalmi tolvajok. Az elkövetők sokszor e két szolgáltató munkatársainak adják ki magukat, áram- vagy vízdíjbeszedőként, óraleolvasóként, szerelőként lépnek fel.

Az év első négy hónapjában a vagyon elleni bűncselekmények közül minden ötödiket 60 év felettiek sérelmére követték el - több mint kétszáz ilyen eset volt a megyében -, ezért is fontos az idősek minél szélesebb körű tájékoztatása annak érdekében, hogy ne váljanak a bűnözők áldozatává - hangsúlyozta a bűnügyi igazgató.

Varga Ivett, az E.ON szóvivője arról számolt be, hogy hetente találkoznak olyan esettel, amikor időseket csapnak be és lopnak meg tolvajok az áramszolgáltatóra hivatkozva.

Közölte: a vállalat szerelői céges autóval, egyenruhában érkeznek. Munkatársaik kódszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkeznek, annak alapján egy telefonhívással ellenőrizhetők, a villanyóra-leolvasók pedig kézi adatrögzítő készülékkel dolgoznak, amilyen biztos, hogy nincs a csalóknak - tette hozzá.

Elmondása szerint a somogyi kezdeményezés nyomán minderről a teljes szolgáltatási területükön, azaz 12 megyében plakátokon, szórólapokon, ügyfélmagazinokban és honlapjukon is tájékoztatják a fogyasztókat, továbbá júniustól az áramszámlákhoz is figyelemfelhívó szövegeket mellékelnek.

Jankó Gábor, a hat megyében szolgáltatást végző DRV Zrt. képviselője ugyancsak a fogyasztókkal kapcsolatba kerülő munkatársaik - köztük a vízóra-leolvasók - ellenőrizhető, igazolvánnyal történő azonosítására hívta fel a figyelmet. Közölte: a DRV által küldött vízszámlák borítékjainak a hátoldalán fél éven át szerepel majd a csalók elleni védekezésre figyelmeztető tájékoztató szöveg.

Forrás: stop

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2010.
január
17. 11:08

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban Az idős házaspár 73 éves hölgy tagja már majdnem visszaadott a húszezer forintosból, amikor jött a szomszéd. Poroszlón a szombat délután nem jött be a trükkös tolvajoknak. Egy harminc körüli férfi villanyóra-leolvasónak, egy páros pedig gázóra-leolvasónak adta ki magát, úgy járta a falut.
Tovább
2010.
március
12. 09:01

Harci eszköznek is jó a sétabot

Harci eszköznek is jó a sétabot Önvédelmi járóbot tanfolyamot tart időseknek egy brit nyugdíjas. A 61 éves nagypapa, Kevin Garwood háromszoros feketeöves dzsúdós. Maga fejlesztette ki bot-harcművészetét egyebek közt kardvívási, szuronydöfési technikákat tanulmányozva és beleépítve. Tanítványai 50 év feletti mozgásukban korlátozottak. A legidősebb 76 esztendős. Mindegyikük 90 centi hosszú, botra kényszerül járáskor.
Tovább
2010.
március
04. 19:23

Idős jászberényiek, vigyázat!

Idős jászberényiek, vigyázat! A jászberényi rendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy jó minőségű hamis 10.000 forintos bankjegyek „járják” Jászberényt.
Tovább
2009.
december
22. 16:58

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában Kihűlt egy 71 éves asszony Kapuváron. Az idős nőt a családsegítő intézet munkatársa találta meg, amikor meleg teát vitt neki. Egyébként étellel és fűtőanyaggal is ellátták. A rendőrök ezek tudatában igencsak meglepődtek, amikor a halottszemle során, az iratok keresése közben 11 millió forintnak megfelelő készpénz és valuta került elő.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
2010.
május
20. 20:59

Termékbemutatós csalók vadásznak a nyugdíjasokra

Termékbemutatós csalók vadásznak a nyugdíjasokra A szemetet vittem le amikor megállt mellettem egy autó, kiszállt egy nő és azt mondta, hogy termékbemutató lesz. Kérdeztem, hogy hol? Azt mondta, hogy most és nálam!
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART