2012.
június
07. 09:52

Csökkentenék a nyugdíjkorhatárt Franciaországban

Címkék:
Párizs A kabinet szerdai ülésén terjesztette elő azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében 62 évről 60-ra csökkentenék a korhatárt például azoknál, akik 18-19 évesen kezdtek el dolgozni, illetve azoknál az asszonyoknál, akik három, vagy ennél több gyereket neveltek fel.

A nyugdíjkorhatár fokozatos emelését - 60 évről 62-re - Nicolas Sarkozy elnöksége idején, 2010 őszén hagyta jóvá a parlament. A szocialisták egyik választási ígérte volt a nyugdíjreform felülvizsgálata.

A kormány tervei szerint a korhatár csökkentésével együtt járó költségnövekedést - becslések szerint 1,1 milliárd eurót - azzal tervezik ellensúlyozni, hogy kissé növelik a munkaadók és munkavállalók által a bérek után fizetendő közterheket.

Forrás: MTI

Vissza
2010.
október
12. 13:52

Franciaország: negyedszer is sztrájk a nyugdíjreform ellen

Franciaország: negyedszer is sztrájk a nyugdíjreform ellen Egy hónapon belül negyedik alkalommal tartanak kedden országos sztrájknapot Franciaországban a kormány nyugdíjreform-tervezete ellen: reggel óta fennakadások vannak a vasúti, a légi és a városi tömegközeledésben, s ezúttal a gimnazisták és az egyetemisták is csatlakoztak a megmozduláshoz. 244 városban tartanak utcai felvonulásokat, ahova ismét milliókat várnak a szervezők. Az előző tiltakozó napokon a szakszervezetek szerint 3 millióan, a rendőrség szerint 1 millióan vettek részt a tüntetéseken.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART